ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τι είναι το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας που γιορτάζεται με τόσο ενθουσιασμό στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Το τετραήμερο για τα 70 χρόνια της Βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο.
2
'
Τι είναι το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας που γιορτάζεται με τόσο ενθουσιασμό στο Ηνωμένο Βασίλειο; Πλατινένιο_Ιωβηλαίο

Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο γιορτάζεται αυτές τις μέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι φωτογραφίες από τις μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Τι είναι το Πλατινένιο Ιωβηλαίο

Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο είναι ο επίσημος εορτασμός προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄, η οποία είναι η πρώτη Βρετανή μονάρχης που βασιλεύει για 70 συνεχόμενα χρόνια στο θρόνο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο λοιπόν προγραμματίστηκε μια επιπλέον δημόσια αργία και το παραδοσιακό τριήμερο τραπεζικής αργίας του Μαΐου θα μεταφερθεί στις αρχές Ιουνίου, για να δημιουργηθεί ένα ειδικό τετραήμερο Σαββατοκύριακο Ιωβηλαίου.

Η βρετανική κυβέρνηση είχε υποσχεθεί από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το Πλατινένιο Ιωβηλαίο έναν εορτασμό «που συμβαίνει μια φορά σε κάθε γενιά», και ο οποίος «θα συνδυάσει τα καλύτερα στοιχεία βρετανικής τελετουργικής μεγαλοπρέπειας και θεάματος με κορυφαίες καλλιτεχνικές και τεχνολογικές επιδείξεις».

Εικόνα
ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ ΙΩΒΗΛΑΙΟ
Εικόνα
ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ ΙΩΒΗΛΑΙΟ

Πράγματι λοιπόν, αυτές τις μέρες, οι εκδηλώσεις είναι γεμάτες παραδοσιακή λαμπρότητα και τελετουργική φιέστα, ενώ έχουν δώσει το παρών ξεχωριστές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Επιπλέον, στον εορτασμό συμμετέχουν διάσημοι καλλιτέχνες και έχουν οργανωθεί μια σειρά από τεχνολογικές εκθέσεις.

Εικόνα
ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ ΙΩΒΗΛΑΙΟ

Μάθετε ακόμη: Βασίλισσα Ελισάβετ: Φωτογραφίζεται για τα 96α γενέθλια της με δύο λευκά άλογα

Ο εορτασμός αντικατοπτρίζει φυσικά τη μεγαλοπρέπεια της βασίλισσας και το αντίκτυπο της πορείας της στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο από την άνοδό της στο θρόνο στις 6 Φεβρουαρίου 2022.

Εάν η βασίλισσα Ελισάβετ παραμείνει στο θρόνο μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου 2022, θα είναι η πρώτη φορά που ένας Βρετανός μονάρχης γιορτάζει ένα Πλατινένιο ιωβηλαίο.

«Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο θα αποτελέσει για τη Βασίλισσα την ευκαιρία να εκφράσει τις ευχαριστίες της για την υποστήριξη και την πίστη που έλαβε η Αυτού Μεγαλειότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της βασιλείας της», ανέφερε εκπρόσωπος του παλατιού.

Το 2017, η βασίλισσα έγινε η πρώτη Βρετανης μονάρχης που έφτασε στο ζαφειρένιο Ιωβηλαίο συμπληρώνοντας 65 χρόνια στο θρόνο. Και είναι έτοιμη να καταρρίψει ακόμα ένα ρεκόρ.

Να αναφέρουμε επίσης ότι υπήρξαν μονάρχες άλλων χωρών που κατάφεραν αυτό που θα πετύχει η Ελισάβετ το 2022. Ο Λουδοβίκος ΙΔ’ της Γαλλίας (ο αποκαλούμενος και Βασιλιάς Ήλιος), ξεπέρασε κατά πολύ τα 70 έτη στο θρόνο, συμπληρώνοντας 81 χρόνια βασιλείας (1634-1715), όπως και ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μπουμιμπόλ, ο οποίος πέθανε το 2016. Βασίλευε από το 1946, δηλαδή ακριβώς 70 χρόνια.

Δείτε επίσης: Ανατροπή! Το Netflix ακύρωσε τα κινούμενα σχέδια της Meghan Markle - Ποιοι οι λόγοι;

Αγαπημένο