ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Με αυτόν τον τρόπο διατηρείται η σορός της αναλλοίωτη μέχρι την ταφή

Λύθηκε το μυστήριο πώς διατηρείται η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ στο φέρετρο
2
'
Βασίλισσα Ελισάβετ: Με αυτόν τον τρόπο διατηρείται η σορός της αναλλοίωτη μέχρι την ταφή Βασίλισσα_Ελισάβετ

Όλα τα βλέμματα είναι σήμερα στραμμένα στη Βρετανία, μια ιστορική ημέρα για τη χώρα, καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία έφυγε από τη ζωή μετά από μια βασιλεία που διήρκεσε περισσότερο από 70 χρόνια, κηδεύεται.

Τα γερμανικά δίκτυα RTL και Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) έκαναν γνωστό το πώς η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ διατηρείται τόσες μέρες μέσα στο φέρετρο μέχρι να γίνει η ταφή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η σορός της βασίλισσας έχει υποβληθεί σε ταρίχευση με φάρμακα προκειμένου να παραμένει αναλλοίωτη για τουλάχιστον 60 ημέρες μετά το θάνατό.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ένωσης Γραφείων Τελετών της Κάτω Σαξονίας, Μάρκους Γκεμπάουερ, εξήγησε στο «RND» ότι για να ανασταλεί η φυσική διαδικασία αποσύνθεσης «τα σωματικά υγρά ανταλλάσσονται με φορμαλδεΰδη και άλλες χημικές ουσίες»

Η διαδικασία της ταρίχευσης διαρκεί δύο έως έξι ώρες και μπορεί να διατηρήσει τη σορό σε καλή κατάσταση από δύο έως τρεις μήνες.

Εικόνα
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Δείτε επίσης: Γιατί οι γαλαζοαίματες θα φορέσουν πέρλες στην κηδεία της βασίλισσας

Επίσης, ο πιστοποιημένος ταριχευτής, Φίλιπ Μπέργκερ, ανέφερε στο «RTL» ότι οι ταριχευτές φροντίζουν για «την προσωρινή διακοπή της αποσύνθεσης του σώματος, έτσι ώστε η ταφή ή ο αποχαιρετισμός σε ανοιχτό φέρετρο να μπορούν να γίνουν αργότερα» από την ημερομηνία θανάτου.

Επιπλέον, σύμφωνα με το «CBS», το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ, σύμφωνα με την βασιλική παράδοση αιώνων, έχει επένδυση από μόλυβδο, το οποίο εμποδίζει το σώμα από το να αποσυντεθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, η σορός του πρίγκιπα Φιλίππου έχει παραμείνει άταφη για σχεδόν ένα χρόνο, καθώς, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, πρέπει να προηγηθεί η ταφή της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ. Λέγεται λοιπόν, πως και στην περίπτωση του πρίγκιπα έχει εφαρμοστεί η ίδια διαδικασία και έχουν χρησιμοποιηθεί επαναληπτικές ενέσεις, ώστε να διατηρηθεί αναλλοίωτη η σορός για μεγάλο διάστημα.  

Ο ενταφιασμός της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, μακριά από τις κάμερες, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον πύργο του Ουίνδσορ, δίπλα στον πατέρα της, βασιλιά Γεώργιο Στ’ και το σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο.

Μάθετε ακόμα: Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι 3 φορές που αποπειράθηκαν να την δολοφονήσουν- Γιατί η μία έμεινε κρυφή;

Αγαπημένο