ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο επικίνδυνος τρόπος που γέννησε τα τρία πρώτα παιδιά της ώστε να αντέξει τους πόνους

Η τεχνική που χρησιμοποίησε η βασίλισσα Ελισάβετ για να απαλλαγεί από τους πόνους της γέννας.
2
'
Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο επικίνδυνος τρόπος που γέννησε τα τρία πρώτα παιδιά της ώστε να αντέξει τους πόνους Abaca

Η νέα βιογραφία για τη ζωή και την πορεία της Βασίλισσας Ελισάβετ με τίτλο «Elizabeth: An Intimate Portrait» φέρνει στος φως νέες αποκαλύψεις, λίγους μήνες μετά το θάνατο της μακροβιότερης σύγχρονης μονάρχη.

Συγγραφέας της είναι ο Gyles Brandret ο οποίος υπήρξε στενός φίλος του Πρίγκιπα Φίλιππου. Πρόκειται λοιπόν για ένα πρόσωπο που γνώριζε πολλά μυστικά και λεπτομέρειες για τη βασιλική οικογένεια καθώς ήταν αρκετά κοντά τους.

Ο επικίνδυνος τρόπος που η βασίλισσα Ελισάβετ γέννησε τα τρία πρώτα παιδιά της

Σύμφωνα με το συγγραφέα του βιβλίου, η βασιλίσσα Ελισάβετ προκειμένου να αντέξεις τους επώδυνους πόνους της γέννας, χρησιμοποίησε μια εξαιρετικά επικίνδυνη τεχνική στη γέννηση των τριών πρώτων παιδιών της.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποίησε την τεχνική «Dammerschlaf» ή αλλιώς «τον ύπνο του λυκόφωτος», που προσέφερε στις έγκυες γυναίκες τη δυνατότητα να γεννήσουν σε κατάσταση αναισθησίας. Ειδικότερα, οι γυναίκες λάμβαναν ένεση με μορφίνη και σκοπολαμίνη, η οποία προκαλεί υπνηλία αλλά όχι απώλεια συνείδησης.

Δείτε επίσης: Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι 3 φορές που αποπειράθηκαν να την δολοφονήσουν- Γιατί η μία έμεινε κρυφή;

Ο τρόπος αυτός μείωσης των πόνων της γέννας ξεκίνησε στη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία. Μάλιστα, πολλές επιφανείς και πλούσιες γυναίκες της εποχής εκείνης ταξίδευαν μέχρι τη Γερμανία για να χρησιμοποιήσουν την εν λόγω μέθοδο.

Εικόνα
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΘΑΝΑΤΟΣ

Τον 20ό αιώνα, η τεχνική «Dammerschlaf» έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής και στη Νέα Υόρκη με τους γιατρούς να ανησυχούν για τις επιπτώσεις της.

Η σύγχρονη ιατρική προσφέρει πλέον ασφαλείς μεθόδους μείωσης της αίσθησης των πόνων του τοκετού και η συγκεκριμένη τεχνική έχει εγκαταλειφθεί, καθώς ενέχει κινδύνους και είναι πιθανό να προκαλέσει μεταγεννητικές επιπτώσεις.

«Τα τρία πρώτα παιδιά της βασίλισσας γεννήθηκαν χρησιμοποιώντας μια πλέον απαξιωμένη μορφή τοκετού, γνωστή ως "Dammerschlaf", κατά την οποία οι γυναίκες ναρκώνονται και μπαίνουν σε κατάσταση αναισθησίας κατά τη διάρκεια του τοκετού, γνωστή αλλιώς ως "ύπνος του λυκόφωτος"», αναφέρεται στο βιβλίο.

Μάθετε ακόμα: Βασιλιάς Κάρολος Γ': Δεν θα πιστεύετε ποια είναι η αμύθητη περιουσία του νέου μονάρχη

Αγαπημένο