ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Η μοναδική φορά που η Βασίλισσα Ελισάβετ επισκέφθηκε την Ελλάδα

Φωτογραφία από την μοναδική φορά που η Ελισάβετ επισκέφθηκε την χώρα μας
09.09.2022
1
'
Η μοναδική φορά που η Βασίλισσα Ελισάβετ επισκέφθηκε την Ελλάδα Βασίλισσα Ελισάβετ

Η είδηση του θανάτου της μακροβιότερης Βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου που ανακοινώθηκε την Πέμπτη 8/9 έχει προκαλέσει θλίψη, τόσο στην Βρετανία όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μετά από 70 χρόνια στον θρόνο, η Ελισάβετ άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 96 ετών έχοντας δίπλα της, τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι 3 φορές που αποπειράθηκαν να την δολοφονήσουν- Γιατί η μία έμεινε κρυφή;

Η τελευταία της δημόσια εμφάνιση ήταν την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, όπου υποδέχθηκε την Λιζ Τρας στο παλάτι, ώστε να τη διορίσει ως πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας.

Αν και πολυταξιδεμένη η Βασίλισσα Ελισάβετ, έχει επισκεφτεί μια και μοναδική φορά την Ελλάδα και αυτό προτού ανέβει στον βασιλικό θρόνο.

Το 1950 και στην ηλικία των 24 ετών, η Ελισάβετ μαζί με τον σύζυγό της Φίλιππο, μετά την πρόσκληση του βασιλιά Παύλου, εξάδελφου του πρίγκιπα περιηγήθηκαν τόσο στην Ακρόπολη όσο και στο εκκλησάκι του Αγίου Φιλίππου στον λόφο της Δεξαμενής στη Νίκαια.

Ο λόγος που η βασίλισσα Ελισάβετ δεν επισκέπτονταν την Ελλάδα, λέγεται ανεπίσημα ότι έχει να κάνει με την κακή πορεία και το τέλος του βασιλικού θεσμού στη χώρα μας, αλλά και την καταδίκη του πατέρα του συζύγου της, Φιλίππου μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Τη φωτογραφία από την επίσκεψη της βασίλισσας Ελισάβετ στην Ελλάδα, τράβηξε ο γνωστός φωτογράφος της εποχής, Κλεισθένης Δασκαλάκος.

 

 

Η Βασίλισσα Ελισάβετ πιθανώς υπήρξε το πιο αγαπητό πρόσωπο που πέρασε ποτέ από το Βρετανία και φυσικά τα τελευταία 24ωρα έξω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ πλήθος κόσμου την αποχαιρετά αφήνοντας λουλούδια και συγκινητικά γράμματα.

Δες και αυτό: Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι ορίζει το πρωτόκολλο μετά τον θάνατό της;

Αγαπημένο