ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Γιατί οι γαλαζοαίματες θα φορέσουν πέρλες στην κηδεία της βασίλισσας

Ο λόγος που οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας θα φορέσουν μαργαριτάρια στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ!
2
'
Γιατί οι γαλαζοαίματες θα φορέσουν πέρλες στην κηδεία της βασίλισσας Κηδεία_Βασίλισσας

Το βασιλικό πρωτόκολλο ορίζει μια σειρά από τελετουργικά που αποτίνουν φόρο τιμής στην βασίλισσα Ελισάβετ. Η κηδεία της μακροβιότερης μονάρχη της Μεγάλης Βρετανίας θα τελεστεί τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου και σύσσωμη η βασιλική οικογένεια θα παρευρεθεί στη βαρυσήμαντη εκδήλωση.

Πέρα από τους κανόνες που επιβάλλει το πρωτόκολλο, υπάρχουν επίσης πολλά έθιμα και παραδόσεις που έχουν το δικό τους συμβολικό χαρακτήρα.

Μία από αυτές αφορά τα κοσμήματα των βασιλικών κυριών και προέρχεται από την εποχή της βασίλισσας Βικτωρίας.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, η δούκισσα του Sussex, η πριγκίπισσα Aννα και η Zara Tindall είναι μόνο μερικές από τις γυναίκες της βασιλικής οικογενείας που θα τιμήσουν με την παρουσία τους τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Δείτε επίσης: Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι 3 φορές που αποπειράθηκαν να την δολοφονήσουν- Γιατί η μία έμεινε κρυφή;

Οι ενδυματολογικές επιλογές τους θα βρίσκονται φυσικά στο επίκεντρο, καθώς κρύβουν συμβολικά στοιχεία. Όπως φαίνεται, οι γαλαζοαίματες θα φορέσουν όλες μαργαριτάρια για την περίσταση. Τα μαργαριτάρια αναφέρονται συχνά ως «κόσμημα πένθους» και έχουν μια συμβολική και ιδιαίτερη αξία.

Μετά τον θάνατο του συζύγου της, πρίγκιπα Αλβέρτου, η βασίλισσα Βικτώρια φορούσε μαύρα για 40 χρόνια σε συνδυασμό με μαύρα ή άχρωμα κοσμήματα, όπως είναι τα μαργαριτάρια. Από τότε, τα μαργαριτάρια απέκτησαν συμβολικό χαρακτήρα και πολλοί μάλιστα θεωρούν πως παραπέμπουν στα δάκρυα. Έτσι, μέσα στα χρόνια καθιερώθηκαν ως ένα είδος φόρου τιμής από τις βασιλικές κυρίες προς τους εκλιπόντες.

Χαρακτηριστικά, η πριγκίπισσα Diana φόρεσε μαργαριτάρια στην κηδεία του Gianni Versace, ενώ η πριγκίπισσα Kate τον Απρίλιο του 2021, στην κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου, επέλεξε ένα λιτό μαργαριταρένιο κολιέ. Επίσης, φόρεσε στην κηδεία και ένα εμβληματικό Iαπωνικό choker με μαργαριτάρια σε συνδυασμό με σκουλαρίκια με διαμάντια και μαργαριτάρια, όλα από τη συλλογή της βασίλισσας.

Μάθετε ακόμα: Αυτά είναι τα αντικείμενα που απαγόρευσε η βασιλική οικογένεια να αφήνουν οι πολίτες για τον θάνατο της Βασίλισσας

Αγαπημένο