ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Το έξυπνο κόλπο για να μη σαπίζουν τα φρούτα και τα λαχανικά στο ψυγείο και να διατηρούνται για μεγαλύτερο διάστημα

Πώς θα διατηρήσετε τα φρούτα και τα λαχανικά για μεγαλύτερο διάστημα χωρίς να χαλάσουν;
30.11.2022
1
'
Το έξυπνο και απλό κόλπο για να μη σαπίζουν τα φρούτα και τα λαχανικά στο ψυγείο Φρούτα_Λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι απαραίτητα στη διατροφή μας, καθώς χαρίζουν στον οργανισμό μας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Αποτελούν λοιπόν τα διατροφικά "θεμέλια" για τις περισσότερες ελληνικές οικογένειες και ανεξάρτητα από την εποχή, θα τα βρείτε στα περισσότερα σπίτια.

Είναι γευστικά, υγιεινά και δροσερά! Το μόνο πρόβλημα είναι πως σαπίζουν εύκολα και ειδικά όταν τα τοποθετούμε σε σημεία που δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να διατηρηθούν. Αρχικά, αν δε θέλουμε να δούμε τα φρούτα και τα λαχανικά μας να σαπίζουν και να χαλάνε γρήγορα, δε θα πρέπει να τα αφήνουμε εκτός ψυγείου. Βέβαια, υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις.

Ποια φρούτα και λαχανικά δεν πρέπει να βάζετε στο ψυγείο

Εικόνα
φρουτα λαχανικα

Φωτογραφία: Istock 

  • Ντομάτες
  • Μπανάνες
  • Μήλα
  • Κρεμμύδια
  • Αβοκάντο
  • Πατάτες
  • Μούρα
  • Εσπεριδοειδή

Μάθετε ακόμα: Ήρθε η ώρα να κατεβάσεις τα χειμωνιάτικα ρούχα; Καθάρισε την ντουλάπα σου σωστά και γρήγορα με αυτά τα tips

Η σωστή συντήρηση φρούτων και λαχανικών είναι πολύ σημαντική, καθώς η υπερβολική υγρασία του ψυγείου είναι αυτή που ευθύνεται συνήθως για τη μικρότερη ζωή των φρούτων και των λαχανικών.

Πώς θα διατηρήσετε λοιπόν τα φρούτα και τα λαχανικά για μεγαλύτερο διάστημα;

Εικόνα
φρουτα λαχανικα

Υπάρχει ένα απλό κόλπο, το οποίο θα σας δώσει τη λύση άμεσα και γρήγορα. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι χαρτί κουζίνας!

Τι κάνετε;

Αρχικά θα πρέπει να πλύνετε πολύ καλά τα λαχανικά και με λίγο χαρτί κουζίνας να τα στεγνώνετε καλά, ώστε να μην στάζουν. Στη συνέχεια στον πάτο ενός τάπερ τοποθετείτε λίγο χαρτί κουζίνας.

Μετά βάζετε από πάνω τα λαχανικά και σκεπάζετε ξανά με χαρτί κουζίνας. Κλείνετε κανονικά το τάπερ και το βάζετε στο ψυγείο.

Προσοχή! Τα λαχανικά πρέπει να είναι τοποθετημένα ξεχωριστά από τα φρούτα, διότι τα δεύτερα εκπέμπουν μια ουσία που ονομάζεται αιθυλένιο και τα κάνει να χαλάνε γρηγορότερα.

Δείτε επίσης: Το απίθανο κόλπο για να σε πάρει ο ύπνος σε λίγα μόνο λεπτά!

Αγαπημένο