ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ήρθε η ώρα να κατεβάσεις τα χειμωνιάτικα ρούχα; Καθάρισε την ντουλάπα σου σωστά και γρήγορα με αυτά τα tips

Καθάρισε τη ντουλάπα σου με το σωστό τρόπο πριν κατεβάσεις τα χειμωνιάτικα!
15.10.2022
2
'
Ήρθε η ώρα να κατεβάσεις τα χειμωνιάτικα ρούχα; Καθάρισε την ντουλάπα σου σωστά και γρήγορα με αυτά τα tips Καθάρισμα_Ντουλάπας

Η οργάνωση της ντουλάπας πριν τη νέα σεζόν είναι μια διαδικασία χρονοβόρα και κουραστική. Πριν βέβαια αρχίσεις να τακτοποιείς τα χειμωνιάτικα, θα πρέπει απαραίτητα να καθαρίσεις τη ντουλάπα σου, ώστε να υποδεχτεί τα ρούχα της εποχής!

Οι ντουλάπες συνήθως δεν αποτελούν προτεραιότητά μας στο καθάρισμα του σπιτιού και θα λέγαμε πως τις ξεχνάμε εντελώς. Ίσως λοιπόν, να είναι αυτή η μία και μοναδική ευκαιρία να καθαρίσεις τη ντουλάπα σου πριν το επόμενο ξεκαθάρισμα. Επίσης, μην ξεχνάς ότι η καθαριότητα της ντουλάπας θα συμβάλλει στο να μυρίζουν τα ρούχα σου φρεσκάδα.

Εφόσον λοιπόν έχουμε βγάλει όλα τα καλοκαιρινά ρούχα που θα αποθηκευτούν και έχουμε το πεδίο ελεύθερο, το πρώτο πράγμα που κάνουμε πριν από οτιδήποτε άλλο, είναι να καθαρίσουμε ενδελεχώς τη ντουλάπα σε όλα της τα σημεία, ράφια, συρτάρια, γάντζους, κτλ.

Αν θέλεις λοιπόν να μάθεις πώς θα καθαρίσεις τη ντουλάπα σου εύκολα και γρήγορα, συνέχισε να διαβάζεις!

Καθαρισμός ντουλάπας εύκολα και γρήγορα

Εικόνα
καθαρισμα ντουλαπας

Ξεσκόνισμα ντουλάπας

Αρχικά, θα πρέπει να ξεκινήσεις με το ξεσκόνισμα της ντουλάπας. Μην χρησιμοποιήσεις ξεσκονιστήρι με φτερά. Το μόνο που κάνει είναι να αναδεύει τη σκόνη αλλά όχι να την παγιδεύει. Μια καλύτερη επιλογή είναι ένα πανάκι με μικροΐνες και νερό.

Μόλις τελειώσεις με το ξεσκόνισμα, μη ξεχάσεις να σκουπίσεις και το πάτωμα καθώς θα έχουν πέσει και εκεί σκόνες και βρομιές.

Καθαρισμός σε βάθος  

Αν θέλεις να απομακρύνεις κάθε βρομιά που έχει μαζευτεί και θεωρείς πως χρειάζεται κάτι πιο αποτελεσματικό από το νερό, τότε αραίωσε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού σε χλιαρό νερό και καθάρισε με ένα απαλό πανί ή σφουγγάρι.

Μετά από λίγα λεπτά ξαναπέρασε κάθε επιφάνεια με βρεγμένο πανί.

Θυμήσου πως πρέπει να  καθαρίζεις την κάθε επιφάνεια προς τη φορά των "νερών" του ξύλου.

Δες επίσης: Τα 5 tips για να να εξοικονομήσεις χώρο στη ντουλάπα σου και να χωρέσεις όλα τα χειμωνιάτικα ρούχα

Εικόνα
καθαρισμα ντουλαπας

Σκούπισμα ντουλάπας

Μόλις ολοκληρώσεις το καθάρισμα, σειρά έχει το στέγνωμα της ντουλάπας, ώστε να τοποθετήσεις στο εσωτερικό της τα ρούχα χωρίς να υπάρχει υγρασία.

​Χρησιμοποίησε χαρτί κουζίνας που είναι έξτρα απορροφητικό, κατάλληλο για όλες τις χρήσεις και ιδανικό για την ντουλάπα καθώς δεν αφήνει χνούδι.

Tip 1: Για να απομακρύνουμε όλες τις δυσάρεστες οσμές από την ντουλάπα μας, προσθέτουμε σε μια γωνία ένα κουτάκι με μαγειρική σόδα. Η σόδα έχει το ιδανικό αποτέλεσμα ενάντια στις δυσάρεστες οσμές και στη μυρωδιά της κλεισούρας.

Tip 2: Για να προστατέψουμε τα ρούχα μας από τον σκόρο, βάζουμε σε ένα υφασμάτινο ή τούλινο πουγκάκι μερικά αποξηραμένα κλωναράκια λεβάντας, που θα προστατεύσουν τη ντουλάπα από τα ανεπιθύμητα ζωύφια.

Μάθε ακόμα: Αυτό είναι το κόλπο για να κάνετε τα λευκά λευκότερα με μία πλύση

Αγαπημένο