ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Έχεις αυπνίες; Μάθε ποια είναι τα κατάλληλα βιβλία για να τις ξεπεράσεις

Μπορείς να κοιμηθείς σαν πουλάκι διαβάζοντας αυτου του είδους βιβλία!
11.05.2022
1
'
Έχεις αυπνίες; Μάθε ποια είναι τα κατάλληλα βιβλία για να τις ξεπεράσεις reading

Στα πρώτα στάδια της ζωής σου η φράση κλειδί που σε έκανε να αποκοιμηθείς ήταν το "Μια φορά και έναν καιρό".

Σχεδόν όλοι έχουμε την ανάμνηση των γονιών μας να μας διαβάζουν ή να μας εξιστορούν ένα παραμύθι πριν κοιμηθούμε το βράδυ. Έλα όμως που ο καιρός περνά και εμείς μεγαλώνουμε, αφήνοντας πίσω μας τα παραμύθια αλλά και την συντροφιά των γονιών μας. 

Η παιδικότητα έχει χαθεί και η σκληρή καθημερινότητα της ενήλικης ζωής που συνεπάγεται με αμέτρητες υποχρεώσεις και ένα απαιτητικό πρόγραμμα σου έχουν γίνει εφιάλτης με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κοιμηθείς. 

Μην αγχώνεσαι όμως η αυπνία είναι κάτι σύνηθες και όλοι έχουμε περάσει ή θα περάσουμε την συγκεκριμένη φάση κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Όμως δεν πρέπει να την αφήσουμε να γίνει τρόπος ζωής διότι θα μας εμποδίσει από το να αποδώσουμε απολύτα στην καθημερινότητα μας αλλά και θα μας βλάψει με την πάροδο του χρόνου. 

Αν υποφέρεις και εσύ από αυπνία τότε σου έχουμε την λύση για να την αντιμετωπίσεις. Εμείς εμπιστευτήκαμε τους ειδικούς που μας προτείνουν μερικές μεθόδους για να κοιμόμαστε σαν πουλάκια. 

Ήρθε και η σειρά σου για αυτό συνέχισε τη ανάγνωση. 

Εικόνα
insomnia

Δείτε ακόμη : Ύπνος: Πες όχι σ' αυτές τις συνήθειες!

To διάβασμα βιβλίων είναι η λύση που ψάχνεις! 

Μάθε ποια είδη πρέπει να αποφεύγεις αλλά και ποια πρέπει αν διαβάζεις για να καταπολεμήσεις την αυπνία: 

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι δραστηριότητες που επιλέγεις να κάνεις πριν τον ύπνο πρέπει να είναι χαλαρωτικές για να βοηθήσουν το σώμα να μεταβεί σε μια κατάσταση δραστηριότητας χαμηλού επιπέδου. 

Για αυτό η ανάγνωση ενός βιβλίου είναι η καλύτερη λύση. Όμως πρέπει να προσέξεις το είδος βιβλίου διότι, αυτά που διαβάζεις πριν τον ύπνο μπορούν επίσης να επηρεάσουν τα όνειρά σου και τη διάθεση σου για την ημέρα που έρχεται. 

Ποια είναι τα βιβλία που πρέπει να αποφεύγεις: 

Θα πρέπει να αποφύγεις πριν τον ύπνο βιβλία που μπορεί να πυροδοτήσουν την απελευθέρωση αδρεναλίνης, καθιστώντας πιο δύσκολο τον ύπνο ή που έχουν σκοτεινά θέματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εφιάλτες.

Κυρίως αρνητικές σκέψεις μπορούν να σου προκαλέσουν τα βιβλία δράσης, αστυνομικά, μυστηρίου και επιστημονικής φαντασίας. Ακόμη και αν είσαι λάτρης τους. 

Εικόνα
reading

Ίσως σε ενδιαφέρει ακόμη Αϋπνία: Τα 3 βότανα που θα σας βοηθήσουν να την ξεπεράσετε!

Τι είδος βιβλίων να επιλέξεις για να κοιμηθείς σαν πουλάκι: 

Καλό είναι να επιλέξεις ένα ανάγνωσμα πριν τον ύπνο που δε θα σε κάνει να ανατριχιάσεις ή να σκεφτείς το νόημα της ζωής στις 11 το βράδυ! 

Το βιβλίο που θα σε χαλαρώσει πρέπει να έχει υπόθεση μια ρομαντική κομεντί, ή κάτι που να αφορά ταξίδια ή με ανάλαφρη φαντασία ή ιστορίες για φιλία και μερικές βιογραφίες.

Εικόνα
reading
Αγαπημένο