ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ύπνος: Πες όχι σ' αυτές τις συνήθειες!

Τι να μην κάνεις λίγο πριν κοιμηθείς!
2
'
upnos

Ποιος δεν αγαπάει τον ύπνο; Ποιος δεν θέλει να κοιμάται και να ξυπνάει με φρεσκάδα και κέφι; Ο ύπνος είναι μια ιδιαίτερα ευεργετική και απολαυστική διαδικασία. Αποτελεί ζωτική ανάγκη για να έχουμε καλή υγεία, αφού το σώμα μας ξεκουράζεται, ηρεμεί εντελώς και ο εγκέφαλός μας ανασυγκροτείται. Ένας ενήλικας, σύμφωνα με έρευνες, έχει ανάγκη από 7-8 ώρες ύπνου, ενώ δεν θα πρέπει να κοιμάται κάτω από 5 ώρες ημερησίως, γιατί μακροπρόθεσμα μπορεί να εμφανίσει σωματικά ή και ψυχικά προβλήματα.

 Όταν κάποιος δεν κοιμάται αρκετές ώρες ή μένει ξάγρυπνος μέχρι τα ξημερώματα, αυτό πάει ενάντια στο εσωτερικό ρολόι του σώματός του, με αποτέλεσμα να αποσυντονίζονται πολλές σωματικές λειτουργίες και να προκαλούνται προβλήματα μεταγενέστερα.

upnos

Τι δεν πρέπει να κάνεις πριν τον ύπνο: 

  1. Κάπνισμα Όπως ακριβώς η καφεΐνη έτσι και η νικοτίνη διεγείρει το σώμα. Αυξάνει τους παλμούς και την αρτηριακή πίεση και διεγείρει την εγκεφαλική δραστηριότητα. Και όλα αυτά δεν οδηγούν σε έναν υγιή ύπνο. Προσπάθησε το τελευταίο τσιγάρο της ημέρας να είναι 1,5 με 2 ώρες πριν κοιμηθείς!
  2. Κινητό και lap top άφησέ τα μακριά Ξεκούρασε τα μάτια σου και το μυαλό σου από όλες αυτές τις συνήθειες της καθημερινότητας.
  3. Να αφήνεις το φως ανοιχτό Ο χώρος στον οποίο ξεκουράζεσαι πρέπει να έχει ελάχιστο φως ή ακόμα καλύτερα και καθόλου, προκειμένου να "ξεκουραστεί" ο εγκέφαλός μας, χωρίς να έχει διάφορα ερεθίσματα.
  4. Να πίνεις αλκοόλ Άφησε το ποτό στην άκρη, τουλαχιστον 2 ώρες πριν κοιμηθείς, πιες νερό, ενυδάτωσε τον εαυτό σου και κοιμήσου χωρίς πονοκέφαλο!
  5. Να τρως μεγάλες ποσότητες φαγητού Προτίμησε ένα ελαφρύ σνακ, ώστε να μην έχεις έντονο βάρος στο στομάχι, όντας ξαπλωμένος!
Αγαπημένο