ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Αϋπνία: Τα 3 βότανα που θα σας βοηθήσουν να την ξεπεράσετε!

Πως να αντιμετωπίσετε την αϋπνία με φυσικούς τρόπους!
11.03.2022
2
'
Αϋπνία: Τα 3 βότανα που θα σας βοηθήσουν να την ξεπεράστε! sleeping_well

Η αϋπνία ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους στις μέρες μας, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας ή τρόπου ζωής. Η έντονη καθημερινότητα του σύγχρονου μέσου ανθρώπου, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων προκαλεί στρες και έντονο άγχος. Οι αμέτρητες υποχρεώσεις, οι λογαριασμοί που τρέχουν, ο χρόνος που μας φεύγει μέσα από τα χέρια και η ζωή που κυνηγάμε να προλάβουμε συχνά μας οδηγεί σε μία απορρύθμιση του βιολογικού μας ρολογιού και ενώ είμαστε κουρασμένοι τελικά καταλήγουμε τις βραδινές ώρες να κοιτάμε το ταβάνι. Και φυσικά το επόμενο πρωί να σερνόμαστε, να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στο πρόγραμμά μας και να το ρίχνουμε στους καφέδες, ο οποίοι επίσης δεν είναι ότι καλύτερο για τον ύπνο μας. Και αυτός ο κύκλος γίνεται φαύλος! 

Δείτε και αυτό: Χρυσό γάλα: Γιατί ονομάστηκε έτσι και ποια τα αμέτρητα οφέλη του!

Δεν πρέπει όμως να αφήσουμε αυτήν την κατάσταση να παγιωθεί! Εφόσον βρίσκεστε σε πρωταρχικό στάδιο και η αυπνία σας δεν είναι χρόνια, σας προτείνουμε τα 3 top ροφήματα που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε σαν πουλάκι. 

Χαμομήλι

Γνωστό, χιλιοειπωμένο αλλά... σταθερή αξία! Είναι το χρυσό ρόφημα που χαλαρώνει. Συστατικό του η απιγενίνη, ουσία η οποία συνδέεται με συγκεκριμένους υποδοχείς του εγκεφάλου και στην οποία αποδίδονται αντιφλεγμονώδεις δράσεις, καθώς και αγχολυτικές ενώ φαίνεται να συμβάλλει και στην καταπολέμηση της αυπνίας.

Εικόνα
istock

 

Βαλεριάνα 

Το μαγικό βότανο που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες από όσους θέλουν να κάνουν έναν μακρύ και αδιάσπαστο ύπνο αλλά και από όσους κατά τη διάρκεια τπου Β' Παγκοσμίου πολέμου, ήθελαν να ανακουφιστούν από το στρες που τους προκαλούσαν οι πολεμικές συρράξεις και επιχειρήσεις! Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους αφού ανάμεσα σε 27 ανθρώπους, το 89% εξ αυτών δήλωσε πως ο ύπνος τους βελτιώθηκε μετά τη συστηματική λήψη αφεψήματος βαλεριανας. 

Εικόνα
istock

 

Λεβάντα 

Ναι, μπορεί να ευωδιάζει, και για αυτό να την χρησιμοποιούσε μέχρι τώρα για τα ρούχα στις ντουλάπες σου, όμως ήρθε η ώρα να μάθεις πως έχει και άλλες ιδιότητες πέραν από σκοροκτόνα. Πριν μερικές χιλιετίες, έλληνες και ρωμαίοι την χρησιμοποιούσαν στα χαλαρωτικά λουτρά τους. Δεν είναι όμως το άρωμά της μόνο που δημιουργεί μία διάθεση χαλάρωσης, αλλά και η κατανάλωσή της ως ρόφημα. Βράζοντας δηλαδή τη ρίζα και το άνθος της λεβάντας, προκύπτει το χαλαρωτικό αυτό ρόφημα που μειώνει το αίσθημα της κόπωσης και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου. Φυσικά, εξίσου ωφέλιμο και με παρόμοιες ιδιότητες είναι και το έλαιο λεβάντας. 

Εάν λοιπόν υποφέρετε από αυπνίες, δοκιμάστε να εντάξετε στην βραδινή σας ρουτίνα ένα από τα παραπάνω βότανα ή αν έχετε τη δυνατότητα ακόμη και όλα, εναλλάξ. Τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα και τα όνειρά σας πολύ γλυκά! 

Διαβάστε ακόμη: Ποιό ρόφημα προστατεύει το συκώτι σου και δεν το ήξερες

Αγαπημένο