ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Βραδινό γεύμα: Αν το τρως έτσι, προσθέτεις κιλά στην σιλουέτα σου

Τι αναφέρει έρευνα.
3
'
βραδινό προσθέτει κιλά Shutterstock

Αν έχεις κάνει κάποια στιγμή στην ζωή σου διατροφή ή δίαιτα, τότε θα ξέρεις πως η ώρα που τρως το βραδινό σου παίζει σημαντικό παράγοντα στην απώλεια βάρους. Αυτό όμως που οι περισσότεροι αγνοούν είναι πως εκτός από το ωράριο, ο τρόπος που τρως βραδινό παίζει επίσης μεγάλο ρόλο.

Για πολλούς ανθρώπους, ο συνηθισμένος τρόπος για να χαλαρώσουν μετά από μια κουραστική μέρα είναι να ξαπλώσουν στον καναπέ και να δουν ταινίες ή σειρές στην μπροστά από την τηλεόραση. Δυστυχώς, αυτή η συνήθεια έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής και, τελικά, αύξηση βάρους.

«Είναι ωραίο να τρως μερικές φορές ένα σνακ μπροστά από την τηλεόραση, αλλά όταν γίνεται επαναλαμβανόμενο μοτίβο, ή όταν το φαγητό και η τηλεόραση γίνονται ''κολλητοί φίλοι'', τότε μιλάμε για μια πολύ λανθασμένη συνήθεια», εξηγεί η ψυχολόγος Susan Albers, PsyD. Αυτό όχι μόνο καθιστά το φαγητό λιγότερο «ικανοποιητικό», αλλά καθιστά ευκολότερο και το να χάσεις ενδείξεις ότι έχεις φάει αρκετά, όπως να δεις πόσο φαγητό λείπει από το πιάτο σου ή να νιώσεις ότι το στομάχι σου γεμίζει.

Δες και αυτό:  Τι τρώνε οι Ολυμπιονίκες για βραδινό; Πάρε ιδέες

«Τείνουμε να τρώμε μεγαλύτερες ποσότητες μπροστά από την τηλεόραση», εξηγεί η Dr. Albers.  Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition υποστηρίζει επίσης αυτήν την ιδέα. Μελέτες δείχνουν ότι τείνουμε να τρώμε περισσότερο όταν μας αποσπούν την προσοχή - τόσο εκείνη τη στιγμή όσο και αργότερα την ημέρα.

«Νομίζω ότι το φαγητό την ώρα που βλέπουμε τηλεόραση παρατείνει επίσης το χρονικό διάστημα που τρώμε», προσθέτει η Susan Albers. «Εάν η εκπομπή που βλέπεις διάρκεια μιας ώρας, μπορεί να συνεχίσεις να τωρς καθ 'όλη τη διάρκειά της, κάτι που σημαίνει ότι τρως περισσότερο και άρα, θα παχύνεις». Την επόμενη φορά λοιπόν που θα φας το βραδινό σου, φρόντισε η τηλεόραση να μείνει κλειστή.
 

Αγαπημένο