ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τι τρώνε οι Ολυμπιονίκες για βραδινό; Πάρε ιδέες

Οι Ολυμπιονίκες μπορούν να μας διδάξουν πολλά όσον αφορά το πώς να τρώμε σωστά, για να λειτουργεί καλύτερα ο οργανισμός μας.
30.01.2021
3
'
Τι τρώνε οι Ολυμπιονίκες για βραδινό

Κάθε φορά που παρακολουθούμε Ολυμπιακούς αγώνες, αναρωτιόμαστε τι να τρώνε άραγε  για να παραμένουν σε τόσο καλή φυσική κατάσταση. Οι Ολυμπιονίκες μπορούν να μας διδάξουν πολλά όσον αφορά το πώς να τρώμε σωστά, για να λειτουργεί καλύτερα ο οργανισμός μας. Είναι πολύ σημαντικό να τρεφόμαστε και να ενυδατωνόμαστε καταλλήλως.

Τι προτιμάνε όμως για βραδινό;

Έρευνα της Hannah Doolin, έδειξε πως παίζει ρόλο το άθλημα και η εποχή. Οι διατροφικές  απαιτήσεις είναι διαφορετικές για κάποιον αθλητή άρσης βαρών και για μία αθλήτρια σκι.Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και η εποχή. Οι αθλητές Ολυμπιονίκες που συμμετέχουν σε χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες χρειάζονται περισσότερη ενέργεια καθώς έχουν έναν ακόμα παράγοντα να αντιμετωπίσουν , το κρύο.

Μερικές από τις επιλογές λοιπόν των αθλητών όπως οι ίδιοι δήλωσαν σύμφωνα με την έρευνα της Hannah Doolin είναι κατά κύριο λόγο τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη και χαμηλά λιπαρά. Μέσα στη μέρα υπάρχουν πολλά σνακ άλλα με υδατάνθρακα για να διατηρούν υψηλά την ενέργειά τους και άλλα με πρωτεΐνη. Για βραδινό όμως επιλογές όπως σολομός με τεριγιάκι και λαχανικά ή γιαούρτι με φρούτα, πρωταγωνιστούν.

Ο Αμερικανός αθλητής Luge ( άθλημα χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων με έλκυθρο στο χιόνι) Christopher Mazdzer αναφέρει ότι: «Είναι πάντα μια έκπληξη τι θα φάω όταν βρίσκομαι συνέχεια στο δρόμο, αλλά προσπαθώ να ενσωματώσω κάποιο είδος πρωτεΐνης, αμύλου και λαχανικών.»

Είναι επομένως πολύ σημαντικό τόσο για την υγεία όσο και για την καλύτερη απόδοσή τους να προσέχουν όλο το χρόνο τη διατροφής τους για να μπορέσουν όταν θα έρθει η στιγμή να αγωνιστούν και να πετύχουν τα βέλτιστα αποτελέσματα

Αγαπημένο