ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε μπάνιο και πώς το νερό επηρεάζει το σώμα μας;

Είναι απαραίτητο να πλενόμαστε καθημερινά; Μάθε εδώ τη συχνότητα που πρέπει να κάνεις μπάνιο
07.07.2022
1
'
Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε μπάνιο; shower

Η διαδικασία του μπάνιου αλλά και του ντουζ μας προσφέρει μια αίσθηση καθαρότητας αλλά και χαλαρότητας. Είναι σαν να αποβάλουμε όλη την κούραση της ημέρας ή να μας αναζωογονεί το πρωί ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε ό,τι έπεται.

Το μπάνιο είναι ευεργετικό για το σώμα και το πνεύμα αλλά όχι και τόσο για το δέρμα μας. Πολλοί από εμάς μπαίνουμε στη διαδικασία να κάνουμε μπάνιο μόλις γυρίσουμε σπίτι από τη δουλεία ή μια βραδινή έξοδο και κυρίως πριν ξαπλώσουμε στο κρεβάτι. 

Το καθημερινό ντουζ αποτελεί ένα σύγχρονο φαινόμενο, αν αναλογιστούμε πως οι πρόγονοι μας πλένονταν μια φορά την εβδομάδα την δεκαετία του 50' ή του 60', ή και παλαιότερα. Επιστρέφοντας όμως στις μέρες μας το πλύσιμο είναι τρόπος ζωής και αποτελεί μια καθημερινή συνήθεια.

Εικόνα
taking bath

Δειτε εδώ: Ποιες είναι οι κακές συνήθειες που έχουμε όταν κάνουμε ντους

Είναι όμως απαραίτητο να πλενόμαστε καθημερινά; 

Υπάρχει διαχωριστική γραμμή μεταξύ του τι χρειάζεται πραγματικά ο οργανισμός μας και το ότι νιώθομε βρώμικοι. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καθημερινός καταιονισμός ή αλλιώς το ντουζ, θα μπορούσε να διαταράξει το μικροβίωμα του δέρματος. Η εξωτερική στοιβάδα του δέρματος χάνει τα φυσικά έλαιά της και συνεπώς τα «καλά» βακτήρια της επιδερμίδας, αυξάνοντας τον κίνδυνο για μολύνσεις.

Επομένως, θα μπορούσαμε να περιορίσουμε την διαδικασία του πλυσίματος κάνοντας το κάθε δεύτερη μέρα ή τρεις φορές την εβδομάδα.  Λαμβάνοντας όμως υπόψιν μας και τις ανάγκες της επιδερμίδας και την καθημερινή ρουτίνα. Αν και δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις αντοχές του δέρματός μας και να μην φέρνουμε τη φυσιολογία του στα άκρα.

Προσοχή! Σε περίπτωση που εμφανίσουμε ξηροδερμία ή και εξάρσεις δερματικών παθήσεων, καλό θα ήταν να μειωθεί η συχνότητα του καταιονισμού.  

Διάβασε εδώ : Τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα στο μπάνιο είναι το μυστικό της ευεξίας!

Εικόνα
taking bath
Αγαπημένο