ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ποιες είναι οι κακές συνήθειες που έχουμε όταν κάνουμε ντους

5 κακές συνήθειες που έχουμε όταν κάνουμε ντους, αν έχεις μια από τις παρακάτω ήρθε η ώρα για αλλαγή!
05.04.2022
1
'
Ποιες είναι οι κακές συνήθεις που έχουμε όταν κάνουμε ντουζ shower

Το ντους μπορεί να αποτελεί μια από τις πιο βασικές συνήθειες του ατόμου. Το ντους είναι μία διαδικασία που γίνεται αυτόματα για τον καθένα μας, όμως γνώριζες πως ακόμη και σε αυτό υπάρχουν πιθανότητες για λάθη; Σε περίπτωση που το αγνοείς, ναι, υπάρχουν μερικές κακές συνήθειες που έχουμε όλοι όταν κάνουμε ντους.

Ποιες είναι αυτές;

Κακές συνήθειες στο ντους

Πλύσιμο προσώπου

Το να πλύνεις το πρόσωπο σου κατά τη διάρκεια του ντους είναι πολύ πιο γρήγορο σαν διαδικασία, αλλά ο βασικός λόγος που το κάνεις είναι για να μην γεμίζεις τον νιπτήρα νερά και στο τέλος κάνεις και αγγαρεία για να τα μαζέψεις.

Δεν ενδείκνυται όμως το πλύσιμο του προσώπου στο ντους επειδή το δέρμα του προσώπου θα εμφανίσει ξηρότητα, αν παραμείνει βρεγμένο για πολλή ώρα. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν το σκουπίζεις αμέσως, αλλά μόλις τελειώσεις το μπάνιο, αλλά και γιατί το νερό του ντους είναι πιο ζεστό από το νερό που θα χρησιμοποιούσες κανονικά στον νιπτήρα.

Δείτε επίσης : Κρύο ή ζεστό ντους; Τα υπέρ και τα κατά

Οπότε καλό θα ήταν να σταματήσεις την συγκεκριμένη συνήθεια!

Παραμελείς την περιοχή των ποδιών

Πρέπει να παραδεχτείς πως και εσύ το έχεις κάνεις, όπως έχει τύχει σε όλους μας. Όμως το να γίνει συνήθεια δεν θα σε ωφελήσει πουθενά. Τα πόδια είναι το σημείο που ο περισσότερος κόσμος παραμελεί και δε δίνει βάση στη σχολαστική καθαριότητα, διότι θεωρείς ότι θα καθαρίσουν απλώς επειδή πέφτει νερό επάνω τους.

Τα πόδια όμως και ιδιαίτερα τα σημεία ανάμεσα στα δάχτυλα συγκεντρώνουν τα περισσότερα βακτήρια. Για την προσωπική σου καθαριότητα και υγιεινή πρέπει να δίνεις έμφαση και στα πόδια σου.

Το σφουγγάρι 

Δεν αλλάζεις τόσο συχνά όσο χρειάζεται το σφουγγάρι που χρησιμοποιείς! Το να χρησιμοποιείς το ίδιο σφουγγάρι μήνες ολόκληρους μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνο για την υγεία σας, γιατί αποτελεί εστία μικροβίων και βλαβερών μικροοργανισμών.

Εικόνα
shower

Διάβασε εδώ : Τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα στο μπάνιο είναι το μυστικό της ευεξίας!

Υπερβολικά δυνατό τρίψιμο

Με το να τρίβεις καθημερινά το δέρμα του σώματός σου με δύναμη είναι σαν να κάνεις απολέπιση, ίσως με αυτό τον τρόπο να νιώθεις πως είσαι πιο καθαρή. Έτσι όμως καταστρέφεις το δέρμα σου.

Η καθημερινή απολέπιση καταστρέφει τα νέα κύτταρα του δέρματός με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ερεθισμοί, σκασίματα και κοκκινίλες.

Δείτε επίσης: Εξαφάνισε το πρήξιμο κάτω από τα μάτια σου... τώρα!

Το ξυραφάκι στο ντους

Το ξυραφάκι είναι ένα αντικείμενο που γεμίζει εύκολα βακτήρια και μικρόβια. Επιπλέον, το υγρό και ζεστό περιβάλλον του μπάνιου δε βοηθά. Ένα μολυσμένο ξυραφάκι αποτελεί εστία λοιμώξεων και μικροβίων. Καλύτερα να το αφήνεις να στεγνώσει μακριά από τη ντουζιέρα κι ιδανικά έξω στον καθαρό αέρα.

Εικόνα
shaving
Αγαπημένο