ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Covid - 19: Σε ποιους εσωτερικούς χώρους θα παραμείνει η μάσκα και μετά την 1η Ιουνίου;

Οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη!
2
'
Covid - 19_Σε ποιους εσωτερικούς χώρους θα παραμείνει η μάσκα; Κορονοϊός_Μάσκα

Οι τελικές αποφάσεις σχετικά με τη χρήση της μάσκας από 1η Ιουνίου θα ληφθούν αύριο από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μάλιστα, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε πως θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε ορισμένους εσωτερικούς χώρους και μετά τη 1η Ιουνίου.

«Αύριο θα συζητηθεί στην Επιτροπή η χρήση της μάσκας από 1η Ιουνίου και περιμένουμε να ακούσουμε τις θέσεις των επιστημόνων. Η μάσκα σίγουρα θα παραμείνει σε κάποιους εσωτερικούς χώρους, όπως για παράδειγμα τα νοσοκομεία, σύμφωνα με το όσα θα μας υποδείξει η Επιτροπή. Επίσης, είμαστε επιφυλακτικοί για τα σχολεία, καθώς ολοκληρώνουν στις 15 Ιουνίου και υπάρχουν και οι πανελλαδικές που θέλουμε να έχουμε προστατευμένα τα παιδιά μας.  Άρα, πάμε επί της αρχής σε μεγαλύτερο περιορισμό της υποχρεωτικότητας της μάσκας, αλλά οι χώροι ως χώροι θα αποφασιστούν αύριο από την Επιτροπή», δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΣΚΑΪ.

Επίσης, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι υπάρχει ευρωπαϊκή σύσταση να μην είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα αεροπλάνα από τις 16 Μαΐου. Ωστόσο, εξήγησε ότι: «Αυτό, μετά ως προς την εξειδίκευση εναπόκειται στο κάθε κράτος-μέλος. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν και αύριο στην Επιτροπή των ειδικών είναι και αυτό το σκέλος. Να ξέρετε ότι εμείς στο κομμάτι της μάσκας επειδή είναι ένας ήπιος περιορισμός αντιλαμβανόμαστε ότι θα μπορούμε να πάμε ένα στάδιο παραπάνω και να υπάρξει περιορισμός όπως είχαμε ανακοινώσει αν θυμόσαστε και στα μέτρα πριν την 1η Μαΐου. Είχαμε πει ότι τουλάχιστον μέχρι 31 Μαΐου παραμένει η μάσκα και κοιτάμε μετά τις εξαιρέσεις».

Εικόνα
κορονοϊός

Δείτε επίσης: Οξεία ηπατίτιδα: Τρία παιδιά "πιθανα κρούσματα" στην Ελλάδα - Σήμανε συναγερμός από τον ΕΟΔΥ

Επιπλέον, ο Θάνος Πλεύρης επεσήμανε ότι παρά την άρση των μέτρων, η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση.

«Όταν ανακοινώσαμε την άρση των μέτρων την 1η Μαΐου το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, χωρίς να έχει συζητήσει με την επιστημονική κοινότητα, πήρε θέση κατά της απελευθέρωσης των μέτρων ότι δήθεν το κάνουμε λόγω του τουρισμού. Είμαστε πλέον στις 16 ημέρες και βλέπετε ότι η δυναμική της πανδημίας, όπως είχαμε προβλέψει, είναι πάρα πολύ χαμηλή. Συνεχίζεται η φθίνουσα πορεία των κρουσμάτων και των σκληρών δεικτών», υπογράμμισε ο Θάνος Πλεύρης.

Βέβαια, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι από το φθινόπωρ ενδεχομένως ότι θα ελέγξουν εκ νέου την κατάσταση και δεν αποκλείεται να επανέλθουν τα μέτρα προστασία κατά της πανδημίας.

Ενώ παράλληλα, ο Υπουργός Υγείας προανήγγειλε τον εμβολιασμό του πληθυσμού από τον Σεπτέμβριο με τέταρτη δόση σημειώνοντας ότι «οι πολίτες βλέποντας τη φθίνουσα πορεία της πανδημίας και δεδομένου ότι όλοι περιμένουμε ότι σίγουρα τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει εμβολιασμός είτε με εμβόλιο με χαρακτηριστικά της γρίπης, δηλαδή ετήσιο, είτε με ενισχυτική δόση, δεν πάει τώρα να εμβολιαστεί».

Μάθετε ακόμη: Κορονοϊός: Οι μισοί άνθρωποι που νοσηλεύθηκαν, έχουν τουλάχιστον ένα σύμπτωμα μετά από δύο χρόνια

Αγαπημένο