ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Κορονοϊός: Οι μισοί άνθρωποι που νοσηλεύθηκαν, έχουν τουλάχιστον ένα σύμπτωμα μετά από δύο χρόνια

Τι λένε οι νέες έρευνες για τα συμπτώματα που παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα
13.05.2022
1
'
Κορωνοϊός: Τι λένε οι νέες έρευνες για τα συμπτώματα που παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα COVID-19

Σύμφωνα με μια νέα κινέζικη έρευνα που πραγματοποιήθηκε για όσους νοσηλεύτηκαν με κορονοϊό οι μισοί ασθενείς, έχουν τουλάχιστον ένα σύμπτωμα ακόμη και μετά δύο χρόνια.

Τα συμπτώματα που εμφανίζουν κυρίως είναι κόπωση ή μυϊκή αδυναμία (31%) και δυσκολίες ύπνου (31%). Σε μικρότερο ποσοστό είχαν δύσπνοια, πόνους στις αρθρώσεις, ταχυπαλμίες, ζαλάδες και πονοκεφάλους.

Τα παραπάνω συμπτώματα αφορούν τις επιπτώσεις της “μακράς Covid-19“, γνωστής και ως “συνδρόμου μετά-Covid-19”, η οποία δεν είχε μελετηθεί σε βάθος μέχρι στιγμής.

Ωστόσο, πρόσφατα δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα στο πνευμονολογικό περιοδικό “The Lancet Respiratory Medicine” από τους ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μπιν Τσάο του Νοσοκομείου Φιλίας Κίνας-Ιαπωνίας.

Διάβασε επίσης : Candida Auris: Τι είναι ο φονικός μύκητας που προκάλεσε 4 θανάτους στην Πάτρα;

Η συγκεκριμένη ομάδα ερευνητών παρακολούθησε σε βάθος διετίας 1.192 ανθρώπους με μέση ηλικία 57 ετών, που είχαν νοσηλευθεί με Covid-19 στην πόλη Γουχάν, στο επίκεντρο της πανδημίας, το 2020.

Εικόνα
covid 19

Τα αποτελέσματα των ερευνών έδειξαν πως οι ασθενείς που πέρασαν Covid-19, τείνουν μετά από δύο χρόνια να έχουν χειρότερη υγεία σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό και μερικοί φαίνεται πως χρειάζονται ακόμη περισσότερο χρόνο για να αναρρώσουν πλήρως.

Επίσης τα άτομα που συμμετείχαν στο πείραμα δήλωσαν χαρακτηριστικά πως η ζωή τους έχει αλλάξει σε ένα μεγάλο βαθμό. Μάλιστα έκαναν αναφορά στην ποιότητα ζωής τους, λέγοντας πως ήταν χειρότερη από ό,τι πριν μολυνθούν από τον κορονοϊό.

Αφότου νόσησαν ή νοσηλεύτηκαν, είχαν μεγαλύτερη δυσκολία να ασκηθούν σωματικά. Ταυτόχρονα η ψυχική τους υγεία έχει μεταβληθεί διότι βίωνουν περισσότερα ψυχολογικά προβλήματα. Για παράδειγμα άγχος και κατάθλιψη σε ποσοστό περίπου 12%.

Δες ακόμη: Τι σημαίνει όταν έχεις συμπτώματα αλλά το self test βγαίνει αρνητικό;

Ενώ οι επισκέψεις στους προσωπικούς του γιατρούς έχουν αυξηθεί κατά πολύ.

Εικόνα
covid 19
Αγαπημένο