ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Βραδινό στις 6 το απόγευμα; Η λύση για να αλλάξεις τον μεταβολισμό σου

Οι ρυθμοί της ζωής έχουν επηρεάσει τις ώρες διατροφής μας
1
'
Βραδινό_στις_6 Βραδινό στις 6 το απόγευμα; Η λύση για να αλλάξεις τον μεταβολισμό σου

Όταν σκεφτόμαστε να τρώμε το βραδινό μας νωρίς, κάτι μέσα μας κλωτσάει. Πως θα αντέξω μέχρι να κοιμηθώ, δεν θα φάω ξανά κάτι ακόμη; Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και της Αμερικής πιθανώς να κορόϊδευαν αυτήν μας την ιδέα, να παίρνουμε το δείπνο το αργότερο μέχρι τις 6, η ευεξία, η διατήρηση βάρους και τα επίπεδα ενέργειας λένε το αντίθετο.

Αν και δεν χρειάζεται να επιμείνουμε σε μια άκαμπτη νοοτροπία για το δείπνο μας νωρίς, είναι μια έξυπνη κίνηση σε ορισμένες ώρες του μήνα (μιλώντας για τις κυρίες). Τείνουμε να χρειαζόμαστε περισσότερες θερμίδες και υδατάνθρακες πιο κοντά στην περίοδό μας, επομένως μην αισθάνεστε άσχημα εάν ένα βραδινό γεύμα ή κάποιο βραδινό σνακ είναι απαραίτητο . Δεν θέλουμε να θυσιάσουμε το υγιές σάκχαρο του αίματος για κάποια αυστηρά ιδανικά. Ωστόσο, οι πρώιμες ώρες του δείπνου μπορούν να υποστηρίξουν το fasting, τους στόχους απώλειας βάρους και την πέψη για πολλούς λόγους.

Eίναι απολύτως υποκειμενικό το «νωρίς» για το βραδινό. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί 5 μ.μ. για κάποιους, ενώ άλλοι μπορεί να θεωρήσουν το 8 μ.μ. νωρίς. Επομένως, το να έχετε κάποια δομή γύρω από αυτήν τη συζήτηση θα είναι χρήσιμο. Σε αυτήν την περίπτωση, από διατροφικής άποψης, ορίζουμε το «νωρίς βραδινό γεύμα» ως ένα παράθυρο νηστείας δύο έως τριών ωρών πριν τον ύπνο.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Οι 5 απαγορευμένες τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνετε το βράδυ

Αυτή η σύσταση είναι μέρος μιας μεγαλύτερης και πολύ πιο εξελιγμένης βιολογικής εικόνας. Το όφελος από ένα βραδινό γεύμα νωρίς, έχει να κάνει με το γεγονός ότι καθώς η μέρα τελειώνει, το σώμα χρειάζεται λιγότερη τροφή για ενέργεια και θα πρέπει να μπαίνει σε κατάσταση νηστείας. Ο περιορισμός της πρόσληψής σας περισσότερες από δύο ώρες πριν τον ύπνο επιτρέπει την εκτεταμένη ολονύκτια νηστεία . Θα είναι ο βασικός χρόνο διακοπής που χρειάζεται το σώμα σας για να διευκολύνει την αποτοξίνωση και την κυτταρική επισκευή.

Εικόνα
healthy_food

 

Ο συγχρονισμός της πρόσληψης τροφής γύρω από τον έμφυτο κιρκάδιο ρυθμό μας (τους κύκλους ύπνου-εγρήγορσης) επηρεάζει με αυτόν τον τρόπο έναν τεράστιο όγκο φυσιολογικών διεργασιών. Μέσα σε αυτές είναι η μεταβολική λειτουργία και ακόμη και η απώλεια λίπους.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο χρόνος της πρόσληψης τροφής επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ο μεταβολισμός μας επεξεργάζεται τις θερμίδες. Τα στοιχεία για τους ανθρώπους υποδηλώνουν ότι το να τρώμε ασυγχρονισμένα με τον κιρκάδιο ρυθμό μας, όπως το να φάμε αργά το δείπνο μπορεί να προάγει την αύξηση βάρους και τη μεταβολική δυσλειτουργία. Από την άλλη πλευρά, το να τρώμε σε συγχρονισμένα με το βιολογικό μας ρολόι έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τις παραμέτρους της μεταβολικής υγείας, όπως η μείωση του σακχάρου στο αίμα και η βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη.

Το κιρκάδιο σύστημα ενορχηστρώνει το μεταβολισμό σε έναν κύκλο 24 ωρών, δίνοντας ώθηση στη δαπάνη ενέργειας, την όρεξη, την ευαισθησία στην ινσουλίνη και άλλες μεταβολικές διεργασίες. Πολλές από αυτές τις διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και της θερμικής επίδρασης της τροφής (TEF), κορυφώνονται το πρωί ή περίπου το μεσημέρι.

Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι αυτός ο κύκλος έρχεται σε αντίθεση με αυτό που η δυτική κοινωνία έχει θεωρήσει ως κανόνα. Έχουμε συνηθίσει το ελαφρύ πρωινό, να παραλείπουμε το μεσημεριανό γεύμα και να δοξάζουμε ένα βαρύ, περίπλοκο βραδινό. Η επιστήμη προτείνει να το αλλάξουμε και να καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες νωρίτερα μέσα στην ημέρα για καλύτερη αφομοίωση ενέργειας, σωστή πέψη και διαρκή ημερήσια ενέργεια. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για να αποφύγετε την κατανάλωση μεγάλων γευμάτων αργά το βράδυ. Είναι συναρπαστικό να πιστεύουμε ότι μπορούμε να βελτιώσουμε τις μεταβολικές μας συνθήκες απλά με το πότε τρώμε, εντελώς ανεξάρτητα από το τι τρώμε.

Δες και αυτό: Λιπαρή επιδερμίδα: Οι 5 τροφές για να την αντιμετωπίσεις και ποιές να αποφύγεις!

Αγαπημένο