ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Οι 5 απαγορευμένες τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνετε το βράδυ

Τι να προσέξετε!
21.02.2022
1
'

Μετά από μια δύσκολη και απαιτητική ημέρα στην δουλειά σίγουρα όλοι θέλουμε όταν επιστρέφουμε στο σπίτι να απολαμβάνουμε στιγμές χαλάρωσης και να τρώμε τα αγαπημένα μας γεύματα.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιες τροφές που είναι ακατάλληλες για να καταναλώνονται εκείνες τις ώρες.

Αφενός επειδή το βράδυ ό,τι φάμε δύσκολα καίγεται, αφετέρου επειδή μπορεί ορισμένα τρόφιμα να μας προκαλέσουν δυσπεψία, καούρα, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και να εμποδίσουν τον ύπνο μας.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Πώς η διατροφή σου επηρεάζει την ψυχολογία σου - Έρευνα από το Harvard

Λιπαρές τροφές

Λιπαρές τροφές θεωρούνται τα γλυκά, τα burger, το παγωτό, τα μπισκότα, τα γεύματα με πολλές σάλτσες και λίπη που θα πρέπει να καταναλώνονται νωρίτερα καθώς χαλαρώνουν τον οισοφαγικό σφιγκτήρα.

Εικόνα
burrger

 

Αλκοόλ

Το αλκοόλ χαλαρώνει τον οισοφαγικό σφιγκτήρα, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να μην μπορεί να κρατήσει τα τρόφιμα στο σημείο που πρέπει.

Διάβασε επίσης: Δεν θα πιστέψεις πόσο κακό σου κάνει η έλλειψη ψωμιού από τη διατροφή σου

Σοκολάτα

Η σοκολάτα περιέχει πολύ λίπος, καφεΐνη και τη διεγερτική ουσία θεοβρωμίνη. Όλα αυτά την καθιστούν ακατάλληλη για κατανάλωση τις βραδινές ώρες καθώς μπορεί να επηρεάσει ακόμη και την επιθυμία μας για ύπνο.

Καφές

Ο καφές είναι όξινος και η καφεΐνη που περιέχει δημιουργεί επιπλέον οξέα στο στομάχι. Αν θέλετε οπωσδήποτε να πιείτε έναν καφέ το βράδυ, επιλέξτε ντεκαφεϊνέ που έχει χαμηλότερα επίπεδα οξέων από τον κανονικό.

Εικόνα
kafes

 

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή είναι όλα πολύ όξινα. Ένας φυσικός χυμός από πορτοκάλι ή ένα πράσινο μήλο είναι οι χειρότερες επιλογές για το βράδυ, αντίθετα με το κόκκινο μήλο που μπορεί να καταναλωθεί άφοβα.

Δες και αυτό: Τι μπορείς να παραγγείλεις το βράδυ για φαγητό αν κάνεις δίαιτα ή διατροφή;

Αγαπημένο