ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πώς να επιλέξεις πλαστικό χειρουργό; Αυτά είναι τα κριτήρια

Αποφάσισες να κάνεις κάποια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, αισθητικής ή επανορθωτικής; Ήρθε η ώρα να επιλέξεις τον κατάλληλο πλαστικό χειρουργό.
6
'
γυναίκα κάνει ενέσιμα σε πλαστικό χειρουργό istockphoto

Έχεις κάνει την έρευνά σου και αποφάσισες ότι ενδιαφέρεσαι να κάνεις μία χειρουργική, ή χωρίς νυστέρι, αισθητική επέμβαση. Λοιπόν, τι θα ακολουθήσει; Η επιλογή του πλαστικού χειρουργού. Ακριβώς όπως δεν θα αγόραζες ένα αυτοκίνητο χωρίς να το δοκιμάσεις, έτσι πρέπει να κάνεις και με την επιλογή του ειδικού για την αισθητική χειρουργική επέμβαση. Εκτός του ότι θα ενημερωθείς για την επέμβαση που σε ενδιαφέρει, είναι επίσης μια ευκαιρία για εσένα να γνωρίσεις καλύτερα την προσωπικότητα και τη φιλοσοφία του γιατρού, προτού αποφασίσεις ότι αυτός είναι κατάλληλος για εσένα.

Οι πιστοποιήσεις είναι απαραίτητες

Θα πρέπει να είσαι σίγουρη ότι ο πλαστικός χειρουργός είναι ειδικευμένος, πιστοποιημένος, διαθέτει μεγάλη εμπειρία και δεν είναι απλά ένα γιατρός άσχετης ειδικότητας. Δυστυχώς, στη χώρα μας αρκετοί γιατροί άλλων ειδικοτήτων εφαρμόζουν μη επεμβατικές αισθητικές θεραπείες, χωρίς ειδική εκπαίδευση στο αντικείμενο της πλαστικής χειρουργικής. Κέντρα Αισθητικής, γυμναστήρια, ινστιτούτα αδυνατίσματος κάνουν ενέσιμες θεραπείες όπως π.χ. μπότοξ, χωρίς να πληρούν τις απαιτούμενες συνθήκες ασφαλείας και ποιότητας των υλικών και των γνώσεων. Γι’ αυτό ο πλαστικός χειρουργός θα πρέπει να είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Πλαστικής, Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής και της Παγκόσμιας Εταιρίας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS), που διαθέτουν υψηλά στάνταρ όσον αφορά την εκπαίδευση και την πρακτική των πλαστικών χειρουργών. Στο site της Ελληνικής Εταιρίας Πλαστικής, Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής (www.hespras.gr) μπορείς να ελέγξεις εάν ο γιατρός σου είναι πράγματι πλαστικός χειρουργός με άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Να θυμάσαι: ένας πλαστικός χειρουργός έχει λάβει τουλάχιστον 6 χρόνια εκπαίδευσης και εμπειρίας στη χειρουργική, με τουλάχιστον τρία από αυτά ειδικά στην πλαστική χειρουργική. Έχει αποκτήσει εμπειρία σε όλο το φάσμα της πλαστικής χειρουργικής, αισθητικής και επανορθωτικής, ενώ ελέγχεται για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας και για τον τρόπο που ασκεί την ειδικότητά του.

Η αξία των συστάσεων

Εάν δεν θέλεις να πας στα… τυφλά ρώτησε τον οικογενειακό σου γιατρό ή κάποιον άλλο γιατρό που εμπιστεύεσαι να σου συστήσει κάποιον πλαστικό χειρουργό. Ρώτησε επίσης κάποιον ή κάποια συγγενή ή φίλο/φίλη που έχει υποβληθεί σε τέτοιου είδους επέμβαση, για να σου συστήσει τον πλαστικό χειρουργό που εμπιστεύεται.

Διάβασε: Οι διάσημες που παραμορφώθηκαν από τις πλαστικές και δεν θα τις αναγνωρίσεις

Εικόνα
istockphoto

 

Η δεύτερη γνώμη είναι σημαντική

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες αποφάσεις στη ζωή, καλό είναι να πάρεις περισσότερες από μία γνώμες. Προγραμμάτισε λοιπόν να συμβουλευτείς τουλάχιστον δύο γιατρούς προτού προχωρήσεις. Αν και είναι θεμιτό και απαραίτητο να συμβουλευτείς κάποιους γιατρούς προτού καταλήξεις στον «ένα», είναι καλύτερο να μην αποκαλύψεις τα ονόματα των άλλων γιατρών που επισκέφτηκες. Παρομοίως, μη μοιράζεσαι τις προτάσεις που λαμβάνεις από τον έναν γιατρό στον άλλο. Τέλος, να θυμάσαι ότι ο φθηνότερος δεν είναι πάντα ο καλύτερος.

Η πρώτη εντύπωση μετράει

Λάβε σοβαρά υπόψη το πώς αισθάνθηκες για κάποιες λεπτομέρειες. Περίμενες πολύ στο γραφείο πριν δεις τον γιατρό; Το ραντεβού ήταν σύντομο λόγω φόρτου εργασίας ή ο γιατρός σου έδωσε τον απαιτούμενο χρόνο και σε ενημέρωσε επαρκώς, χωρίς βιασύνη; Πώς ήταν η ατμόσφαιρα στο χώρο αναμονής και στα δωμάτια ασθενών;

Δες κι αυτό: Microbotox: Η νέα τάση στο botox που επιλέγουν ολοένα και περισσότερες γυναίκες

Άνεση σημαίνει εμπιστοσύνη

Ο γιατρός δεν χρειάζεται να είναι ο καλύτερος φίλος σου, αλλά αυτός ή αυτή πρέπει να σε κάνει να νιώθεις άνετα. Εκτός από το ότι οφείλει να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σου, όταν μιλάς με τον γιατρό θα πρέπει να νιώθεις ασφάλεια, σιγουριά και άνεση. Η υποβολή οποιασδήποτε διαδικασίας είναι μια μεγάλη απόφαση και θα πρέπει να νιώθεις καλά καθ 'όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Η αντιμετώπιση του προσωπικού

Η αλήθεια είναι ότι πιθανότατα θα αλληλεπιδράς περισσότερο με τη γραμματεία και το προσωπικό από ότι με τον γιατρό. Από τη ρεσεψιονίστ έως τους νοσηλευτές, δώσε προσοχή στο πώς ολόκληρη η ομάδα επικοινωνεί με τον γιατρό. Όλα αυτά θα σου δώσουν μια εικόνα για το είδος της φροντίδας που μπορείς να περιμένεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επέμβαση.

Ακόμη: Τα σημεία που δε φαντάζεσαι ότι προδίδουν την ηλικία σου

Εικόνα
istockphoto

Ο χώρος της επέμβασης

Οι επεμβάσεις της αισθητικής και επανορθωτικής πλαστικής χειρουργικής, όπως φυσικά και όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις, έχουν πιθανότητα να παρουσιάσουν επιπλοκές. Για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τους απαιτείται η επιτέλεση συγκεκριμένων χειρουργικών επεμβάσεων, σε κατάλληλα εξοπλισμένους χώρους, ιδιωτικών νοσοκομείων και όχι σε ακατάλληλους χώρους, όπως εντός ιατρείων, εξωτερικών ιατρείων κ.λπ.

Μην εμπιστεύεσαι έναν Πλαστικό Χειρουργό όταν:

  • ΔΕΝ κάνει προεγχειρητική εκτίμηση και προβαίνει σε επέμβαση
  • ΔΕΝ σου δίνει προ και μετεγχειρητικές οδηγίες
  • ΔΕΝ σου αναφέρει τις πιθανές επιπλοκές
  • ΔΕΝ σε ενημερώνει αναλυτικά για το κόστος
  • ΔΕΝ σου συμπεριφέρεται με σεβασμό και υπομονή
  • ΔΕΝ σου αφιερώνει πολύ χρόνο
  • ΔΕΝ σε εμπνέει για οποιονδήποτε λόγο.

Δες ακόμη: Τα 5 σημεία στο σώμα σου που δεν ξέρεις ότι εφαρμόζεται η λιποαναρρόφηση

Αγαπημένο