ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

3 λύσεις express λίγο πριν το καλοκαίρι για τις συνηθισμένες ατέλειες

Οι γρήγορες, άμεσες και χωρίς πολύ πόνο μη επεμβατικές θεραπείες για να επισκεφτείς την παραλία φορώντας το μπικίνι σου χωρίς ανασφάλειες.
3
'
Πλαστική χειρουργική πριν το καλοκαίρι Shutterstock

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που οι όποιες ατέλειες στο σώμα σου αρκούν για να σου δημιουργήσουν ανασφάλεια και δυσαρέσκεια. Κι όμως υπάρχουν λύσεις για να απαλλαγείς εύκολα και γρήγορα προκειμένου να απολαύσεις με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τις επισκέψεις σου στην παραλία. Και φυσικά η ερώτηση σου είναι εύλογη: πόσο γρήγορα; 

Ο Δρ. Απόστολος Γαϊτάνης, Πλαστικός Χειρουργός, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS,  εξηγεί ότι οι μέθοδοι, που προσφέρει η αισθητική ιατρική, είναι αρκετές και υπόσχονται ορατά αποτελέσματα μέσα σε λίγες εβδομάδες. Εμείς σου παρουσιάζουμε τρεις που είναι στοχευμένες ανάλογα με το πρόβλημα που χρειάζεται να αντιμετωπιστεί. 

Δες και αυτό: Κοιλιοπλαστική με λιποαναρρόφηση: Πως και γιατί ο συνδυασμός τους κάνει τη διαφορά

Το πρόβλημα: Tοπικό πάχος

Προτεινόμενη λύση: Kρυολιπόλυση 

Η διαδικασία της κρυολιπόλυσης στοχεύει στην μείωση του τοπικού πάχους, αφήνοντας το δέρμα και τους γύρω ιστούς ανεπηρέαστους.  
Η λειτουργία της μεθόδου βασίζεται στην χρήση του ψύχους, που αναγκάζει τα λιποκύτταρα να μπουν σε «απόπτωση», δηλαδή να καταστραφούν και στη συνέχεια να αποβληθούν από τον οργανισμό (διαδικασία γνωστή και ως φαγοκυττάρωση), με φυσιολογικά βιολογικό τρόπο. Βελτιώνει παράλληλα και την ποιότητα του δέρματος, εξαλείφοντας το περιττό λίπος και βοηθώντας στην απώλεια πόντων στην περιοχή. 
Η κρυολιπόλυση εφαρμόζεται σε περιοχές, που εμφανίζεται συσσωρευμένο τοπικό πάχος. Στους γλουτούς (ψωμάκια), στο εσωτερικό των μηρών, στην κοιλιά, στα ψωμάκια στο πλάι της μέσης. 

Πόσο γρήγορα θα δεις αποτέλεσμα; 

Η διαδικασία της θεραπείας είναι γρήγορη, εντελώς ανώδυνη και απαιτείται, συνήθως, μόνο μία συνεδρία για την ολοκλήρωσή της. όπως αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός. 

Εικόνα
Πλαστική χειρουργική πριν το καλοκαίρι 1
Shutterstock

 

Το πρόβλημα: τοπικό πάχος και κυτταρίτιδα

Η λύση:  λεμφικό μασάζ 
Αυτού του είδους το μασάζ επιταχύνει τη λεμφική ροή και βοηθάει το σώμα να απομακρύνει τις τοξίνες και τα άχρηστα υλικά, κάνοντάς το παράλληλα πιο σφριγηλό.
Με τη βοήθεια ειδικών κυλίνδρων πραγματοποιείται λεμφικό μασάζ στις περιοχές, που εμφανίζεται κυτταρίτιδα, αλλά και τοπικό πάχος. Μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματος, να μειώσει τα βαθουλώματα, να διεγείρει τα αιμοφόρα αγγεία και να βελτιώσει τις αποτοξινωτικές λειτουργίες του λεμφικού συστήματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται πιο λείο, να εξαφανίζεται το οίδημα στην περιοχή και η κατακράτηση υγρών. Μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματος, να μειώσει τα βαθουλώματα, να διεγείρει τα αιμοφόρα αγγεία και να βελτιώσει τις αποτοξινωτικές λειτουργίες του λεμφικού συστήματος. Βελτιώνεται, δε, σημαντικά η όψη φλοιού πορτοκαλιού, που οφείλεται στην κυτταρίτιδα.

Πόσο γρήγορα; 

Συνήθως χρειάζονται συνολικά περίπου 15-20 συνεδρίες, ανάλογα με την περίπτωση.  Μπορεί να συνδυαστεί με μία σειρά από ενέσεις μεσοθεραπείας με πολυβιταμινούχα σκευάσματα, τα οποία θα εντείνουν τη λιποδιάλυση. 

Το πρόβλημα: Κυτταρίτιδα και επιδερμική χαλάρωση 

Η λύση: Ραδιοσυχνότητες 

Οι ραδιοσυχνότητες εφαρμόζονται με ειδικό μηχάνημα που βοηθάει στη λείανση και στη σμίλευση του χαλαρωμένου ή ζαρωμένου δέρματος, σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. 
Η θεραπεία αυτή βοηθά να αποκτήσει κανείς επίπεδο στομάχι, πιο λεπτούς γοφούς και μηρούς, να επιτευχθεί σύσφιξη και να τονιστούν τα άκρα. 
Η θερμότητα, που διαχέεται στους ιστούς, έχει σαν αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να συρρικνώνονται. Παράλληλα ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου. Έτσι βελτιώνεται η ποιότητα του δέρματος και επιτυγχάνεται η βελτίωση της κυκλοφορίας.
Εφαρμόζεται σε περιοχές, που εμφανίζεται χαλάρωση – μόνη της – ή σε συνδυασμό με κυτταρίτιδα. Η θεραπεία αυτή βοηθά να αποκτήσει κανείς επίπεδο στομάχι, πιο λεπτούς γοφούς και μηρούς, να επιτευχθεί σύσφιξη και να τονιστούν τα άκρα. 
Στην κοιλιά μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματος και να προκαλέσει σύσφιξη, συμβάλλοντας στην απώλεια πόντων. Επίσης μπορεί να εφαρμοστεί στα ψωμάκια, στο πλάι της μέσης, στους μηρούς, στα ψωμάκια στους γλουτούς, στα γόνατα, στους μηρούς, γενικά στις περιοχές που υπάρχει λίπος και κυτταρίτιδα. 

Πόσο γρήγορα;

Συνήθως χρειάζονται συνολικά 4-6 συνεδρίες (ανάλογα με την έκταση και με τον βαθμό του προβλήματος), οι οποίες επαναλαμβάνονται περίπου κάθε δέκα μέρες. 
Τα αποτελέσματα είναι μεν άμεσα αλλά πι σημαντική βελτίωση θα παρατηρηθεί κατά τους 3 πρώτους μήνες μετά την εφαρμογή. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, μπορεί να συνδυαστεί με λεμφικό μασάζ. 

Το πρόβλημα: Τοπικό πάχος

Προτεινόμενη λύση: Κρυολιπόλυση 

Η διαδικασία της κρυολιπόλυσης στοχεύει στην μείωση του τοπικού πάχους, αφήνοντας το δέρμα και τους γύρω ιστούς ανεπηρέαστους.  
Η λειτουργία της μεθόδου βασίζεται στην χρήση του ψύχους, που αναγκάζει τα λιποκύτταρα να μπουν σε «απόπτωση», δηλαδή να καταστραφούν και στη συνέχεια να αποβληθούν από τον οργανισμό (διαδικασία γνωστή και ως φαγοκυττάρωση), με φυσιολογικά βιολογικό τρόπο. 
Η κρυολιπόλυση εφαρμόζεται σε περιοχές, που εμφανίζεται συσσωρευμένο τοπικό πάχος. Στους γλουτούς (ψωμάκια), στο εσωτερικό των μηρών, στην κοιλιά, στα ψωμάκια στο πλάι της μέσης. Βελτιώνει παράλληλα και την ποιότητα του δέρματος, εξαλείφοντας το περιττό λίπος και βοηθώντας στην απώλεια πόντων στην περιοχή. 
Η διαδικασία της θεραπείας είναι γρήγορη, εντελώς ανώδυνη και απαιτείται, συνήθως, μόνο μία συνεδρία για την ολοκλήρωσή της. 

Μάθε ακόμα ότι: Και στις τρεις θεραπείες δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας μετά την εφαρμογή, πρόκειται για μη επεμβατική θεραπεία και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση.
 

Αγαπημένο