ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τα σημεία που δε φαντάζεσαι ότι προδίδουν την ηλικία σου

Υπάρχουν λύσεις και τις έχουμε όλες!
5
'
ilikia-pos-prodidete

Υπάρχουν σημεία πάνω σου που δε φαντάζεσαι ότι προδίδουν την ηλικία σου, ακόμα κι αν το σώμα σου είναι γυμνασμένο και το πρόσωπό σου έχεις φροντίσει να φαίνεται - με τη βοήθεια της επιστήμης - ιδιαίτερα νεανικό.

Κι όμως υπάρχουν λύσεις και για αυτά τα δύσκολα σημεία που τα σημάδια του χρόνου δηλώνουν το παρόν, και με τη συνεργασία του Θεόδωρου Βουκίδη, Πλαστικού Χειρουργού.

Είμαι σίγουρη ότι για το πρόσωπό σου είσαι απόλυτα ενημερωμένη για όλες τις λύσεις που υπάρχουν και μπορούν σήμερα με τη βοήθεια της επιστήμης να αντιστρέψουν το χρόνο και να διασφαλίσουν ότι δείχνεις πιο νέα. Και το πιθανότερο είναι ότι έχεις εφαρμόσει κάποια από αυτά προκειμένου να εξασφαλίσεις ένα πιο νεανικό πρόσωπο. Το ίδιο ισχύει και για το σώμα σου. Αν γυμνάζεσαι και ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή, μπορεί να διατηρήσεις ένα fit σώμα. Ή ακόμα και να αντιμετωπίσεις κάποιες ατέλειες με τη βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής.

Υπάρχουν όμως κάποια σημεία στα οποία συνήθως δε δίνεις πολλή σημασία, αλλά μπορεί να αποκαλύψουν την ηλικία σου, ακόμα κι αν όλα τα άλλα -πρόσωπο και κορμί - επιβεβαιώνουν ότι φαίνεσαι πιο μικρή από τη βιολογική σου ηλικία, εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Θεόδωρος Βουκίδης. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά.

Λαιμός

O λαιμός μπορεί να «προδώσει» την πραγματική ηλικία της γυναίκας, ακόμα κι αν έχει καταφύγει σε μη επεμβατικές τεχνικές αντιγήρανσης για το πρόσωπο, όπως το botox ή μεσοθεραπεία.

Ο λαιμός είναι ένα σημείο όπου τα σημάδια της γήρανσης, λόγω της λεπτότητας του δέρματος, αφήνουν αμείλικτα τα ίχνη τους. Επίσης, είναι ένα σημείο που συχνά οι γυναίκες ξεχνούν να εφαρμόσουν αντιηλιακό, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει πιο γρήγορη γήρανση στην περιοχή. Μάλιστα, γυναίκες με μακρύ λαιμό μπορεί να έχουν πιο εμφανή και οπωσδήποτε πιο γρήγορα σημάδια του χρόνου.

Οι λύσεις

Κάποιοι μπορεί να εφαρμόζουν ενέσεις botox ή υαλουρονικού οξέος στην περιοχή του λαιμού, όμως τα αποτελέσματα συνήθως δεν είναι καλά για την περιοχή αυτή, πράγμα που δεν ισχύει για συγκεκριμένα σημεία στο πρόσωπο, όπου τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Μέτριο αποτέλεσμα μπορεί όμως να έχει η μεσοθεραπεία με βλαστοκύτταρα. Αυτό που χρειάζεται να ξέρεις είναι ότι το λίφτινγκ στην περιοχή του λαιμού θα πρέπει να συνδυάζεται πάντα με ένα επιτυχημένο mini face lifting ως απαραίτητο συμπλήρωμα. Κι αυτό επειδή ένας γερασμένο λαιμός κάτω από ένα ανανεωμένο πρόσωπο έρχεται σε αντίθεση και ουσιαστικά ακυρώνει το αποτέλεσμα του face lifting. Μία γυναίκα πρέπει να γνωρίζει ότι γίνεται μόνο με τοπική νάρκωση. Οι τομές γίνονται πίσω από τα αφτιά ή κάτω από το σαγόνι, ανάλογα με την προσέγγιση που έχουμε ακολουθήσει, ώστε τα σημάδια που είναι σχεδόν αόρατα να μη φαίνονται.

ilikia-pos-na-tin-kripseis

Το tip του ειδικού: ποτέ μα ποτέ δεν απλώνουμε κρέμα σώματος στο ντεκολτέ. Πάντα αναζητούμε μία κρέμα προσώπου που είναι κατάλληλη και για την περιοχή του ντεκολτέ. Αυτό που μπορεί να βελτιώσει την εικόνα στην περιοχή είναι η μεσοθεραπεία και ιδιαίτερα ενυδατικές κρέμες ενισχυμένες με cannabis και πολυπεπτίδια, ενώ είναι σημαντικό τους θερινούς μήνες να προστατεύουμε όχι μόνο το πρόσωπο αλλά και την περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ με υψηλής προστασίας αντιηλιακό.

Χέρια

Το βασικό πρόβλημα με το πέρασμα του χρόνου είναι η ρυτίδωσή του, η έλλειψη όγκου ιδιαίτερα στις αδύνατες γυναίκες. Και φυσικά οι καφέ κηλίδες γήρανσης στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Οι λύσεις

Οι κηλίδες αντιμετωπίζονται με ειδικές λευκαντικές μεθόδους και laser, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει με την έναρξη του φθινοπώρου και όχι το καλοκαίρι. Επίσης, μπορεί να γίνει έκχυση αυτόλογου λίπους κι άλλων αυξητικών παραγόντων για την αποκατάσταση του όγκου. Φυσικά κι εδώ τη διαφορά μπορεί να κάνει η χρήση αντηλιακού και κρέμας ειδικής για τα χέρια με αναπλαστικούς παράγοντες.

Αιδοίο

Όπως χάνεται η ελαστίνη και το κολλαγόνο με το πέρασμα του χρόνου από το πρόσωπο, έτσι μπορεί να χαθεί και από τους ιστούς του αιδοίου, με αποτέλεσμα τη χαλάρωση του, τη αλλοίωση του σχήματος και τη μείωση του όγκου. Επίσης, ένα άλλο σημάδι που αποκαλύπτει την ηλικία είναι το πιο σκούρο χρώμα που επέρχεται στην περιοχή με το πέρασμα του χρόνου.

Οι λύσεις

Είναι μη επεμβατικές με ενέσιμη έκχυση αυξητικών παραγόντων όπως αυτόλογο λίπος ή βλαστοκύτταρα ειδικά για την περιοχή. Επίσης, η λεύκανση επιστρέφει στο φυσιολογικό χρώμα το δέρμα. Τέλος, για περιπτώσεις σοβαρής χαλάρωσης τη λύση δίνει η αιδοιοπλαστική, που είναι πλέον μια πλαστική επέμβαση που γίνεται γρήγορα, με τοπική αναισθησία και ανώδυνα, και έχει θεαματικά αποτελέσματα.

Αγαπημένο