ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Αυξητική στήθους: Ποιες είναι οι νέες εξελίξεις της δημοφιλούς επέμβασης

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!
4
'
afksitiki-stithous Shutterstock

 

Oι επεμβάσεις στήθους εξακολουθούν να βρίσκονται σταθερά ανάμεσα στις πιο διαδεδομένες πλαστικές επεμβάσεις. To αίτημα των γυναικών κοινό: νεανικό, πλούσιο και σμιλεμένο στήθος. Ποια είναι η διαφορά σε σχέση με το παρελθόν; Ότι όλο και περισσότερες  γυναίκες ζητούν να αποκτήσουν ένα στήθος, που να είναι αρμονικό με το υπόλοιπο σώμα τους, χωρίς υπερβολές και να δείχνει απολύτως φυσικό. Είναι άραγε αυτό εφικτό; Οι τελευταίες καινοτομίες στην αυξητική στήθους υπόσχονται καλύτερα αποτελέσματα από ποτέ. 

Ποιες είναι οι νέες καινοτομίες στην αυξητική στήθους

Ενθέματα σιλικόνης νέας γενιάς

Η πρόοδος και η εξέλιξη που παρατηρείται γύρω από την τεχνολογία των εμφυτευμάτων είναι πραγματικά εντυπωσιακή.  Τα εμφυτεύματα σιλικόνης νέας γενιάς έχουν πολύ μεγάλη αντοχή στον χρόνο και δεν χρειάζεται να αντικατασταθούν σχεδόν ποτέ, δίνοντας ένα εξαιρετικά φυσικό αποτέλεσμα.  Όλα τα ενθέματα για την αυξητική στήθους αποτελούνται από ένα εξωτερικό περίβλημα, το οποίο είναι φτιαγμένο από στερεά σιλικόνη. Εκείνο, όμως, που αλλάζει, είναι το περιεχόμενό τους. 

Διάβασε επίσης: 10+1 ερωτήσεις για ένα τέλειο στήθος

Όπως επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, στα σύγχρονα ενθέματα η σιλικόνη, που περιέχεται μέσα, ονομάζεται συνεκτική (cohesive gel) και έχει την ιδιότητα να κρατάει το σχήμα της αναλλοίωτο στον χρόνο, γεγονός που προσδίδει στα ενθέματα νέας γενιάς μεγάλη αντοχή. Ακόμη και στην περίπτωση ρήξης του ενθέματος, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να συμβεί, η σιλικόνη δεν φεύγει, αφού είναι σε μορφή τζελ. Επομένως τα σύγχρονα ενθέματα σιλικόνης είναι πιο ασφαλή από ποτέ ενώ ταυτόχρονα δίνουν εξαιρετικά φυσικό αποτέλεσμα. «Επίσης δεν προκαλούν αλλεργίες και σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με την εμφάνιση καρκίνου του μαστού», επισημαίνει ο κ. Γαιτάνης. Επιπλέον τα νέα ενθέματα σιλικόνης έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής και δεν χρήζουν αντικατάστασης, παρά μόνο αν μια γυναίκα θελήσει να τροποποιήσει ξανά το μέγεθος του στήθους της ή αν αλλάξει το σχήμα του στήθους λόγω μιας εγκυμοσύνης, λόγω ηλικίας κτλ». 

afksitiki-stithous-exelixeis

Νέες βελτιωμένες τεχνικές στις επεμβάσεις

Οι νέες τεχνικές στην πλαστική χειρουργική στήθους μικραίνουν τις τομές αλλά και την ταλαιπωρία μετά το χειρουργείο.  Η μικρή χειρουργική τομή 4 εκατοστών μπορεί να γίνει σε τρία σημεία: στην υπομάστια πτυχή κάτω από το στήθος (το πιο σύνηθες), στη θηλαία άλω (στην περιοχή γύρω από την θηλή) και σπάνια στη μασχάλη. 
«Αν η γυναίκα έχει, ήδη, αρκετό στήθος, που δεν παρουσιάζει σημαντική πτώση, το ένθεμα τοποθετείται πάνω από τον μυ, αλλά κάτω από το ήδη υπάρχον στήθος. Αν η ασθενής δεν έχει αρκετό όγκο στήθους για να καλυφθεί το ένθεμα, τότε η σιλικόνη τοποθετείται κάτω από τον μυ, με αποτέλεσμα η περίοδος μετεγχειρητικής ανάρρωσης να αυξάνεται λίγο. 

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου μία ώρα. Όλα τα ράμματα είναι απορροφήσιμα. Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της αργά την ίδια ημέρα ή να μείνει ένα βράδυ στο νοσοκομείο. Θα χρειαστεί να απουσιάσει από την εργασία της περίπου 3 έως 5 ημέρες. Μετά την επέμβαση για 2 εβδομάδες συνεχώς, πρωί και βράδυ, θα πρέπει να φοράει ένα ειδικό αθλητικό σουτιέν και στη συνέχεια ο ειδικός στηθόδεσμος θα πρέπει να φοριέται μόνο την ημέρα για ακόμη δύο εβδομάδες.  

Ρόλο παίζει και ο πλαστικός που θα εμπιστευτεί η γυναίκα

Φυσικά όπως όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις, έτσι και η αυξητική στήθους έχει μικρούς κινδύνους επιπλοκών, οι οποίοι μειώνονται, όταν η γυναίκα απευθύνεται σε έμπειρο, ειδικό πλαστικό χειρουργό, με διαπιστωμένη μεγάλη εμπειρία στη συγκεκριμένη επέμβαση. Με τον πλαστικό χειρουργός θα πρέπει η γυναίκα να συζητήσει εκτός από τις λεπτομέρειες της επέμβασης και το είδος των ενθεμάτων. Σε κάθε περίπτωση βοηθάει να είναι καλά ενημερωμένη. 

Διάβασε ακόμα: Ποιες γυναίκες θέλουν μικρότερο στήθος και γιατί 

Αγαπημένο