ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Γυμναστική ή χρήματα για shopping; Eσύ τι από τα δύο προτιμάς;

Η ευεξία της άσκησης ισχυρότερη από την ικανοποίηση των χρημάτων.
4
'
gym shutterstock

Είμαι σίγουρη πως και εσύ έχεις νιώσει την ευχαρίστηση μετά από κάποιο καλό workout. Όπως και την ευχαρίστηση, όταν έχεις αρκετά χρήματα στην κατοχή σου, που απλά κρατιέσαι να μην σπαταλήσεις σε δευτερόλεπτα, τραγουδώντας το «And I’m almost there» από το Tik Tok για συμπαράσταση. Όπως έχει πει και η Ariana Grande στο τραγούδι της  «7 rings»:  «Όποιος είπε πως τα χρήματα δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματά σου, δεν έχει αρκετά χρήματα για να τα λύσει».

Διάβασε επίσης εδώ ποιο τραγούδι σε κάνει τα γυμνάζεσαι περισσότερο.

Αλλά ας φύγουμε λίγο από το «Breakfast at Tiffany's and bottles of bubbles» mood, γιατί σου έχω ένα δίλημμα: Προτιμάς την ευεξία της άσκησης ή να έχεις στην κατοχή σου περισσότερα χρήματα που μπορείς να ξοδέψεις όπου και όπως θέλεις;

 Όποια και να ήταν η απάντησή σου, σημαντικό είναι να μάθεις αυτό: η άσκηση σε κάνει να νιώθεις καλύτερα από ότι όταν ξοδεύεις χρήματα, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Yale σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η έρευνα δηλαδή αποδεικνύει ότι είναι πιο σημαντικό για την ψυχική σου υγεία να γυμνάζεσαι από ότι το οικονομικό σου status. 

Πόσα χρήματα «εξαγοράζουν» την ευεξία της άσκησης

Για την εν λόγω έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Τhe Lancet, συμμετείχαν 1.2 εκατομμύρια Αμερικανοί. Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν πόσες φορές ένιωθαν άσχημα μέσα στο μήνα. Οι επικεφαλής της έρευνας βρήκαν ότι εκείνοι που γυμνάζονται συστηματικά νιώθουν ότι πέφτουν ψυχολογικά μόνο 18 μέρες το χρόνο, ενώ οι μη ενεργοί γύρω στις 25 ημέρες ή και παραπάνω κατά μέσο όρο. 

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν πόσες φορές ένιωθαν άσχημα μέσα στο μήνα. Διαπίστωσαν ότι αυτοί που ασκούνται νιώθουν το ίδιο καλά με εκείνους που έχουν εισόδημα πάνω από 25.000 δολλάρια το έτος! 

Πριν βιαστείς να κρίνεις τα αποτελέσματα της έρευνας, να ξέρεις πως δεν μειώνω την αξία των χρημάτων. Πίστεψέ με, δεν θα με χάλαγε καθόλου να έβγαζα 25.000$ τον χρόνο. Απλά θεωρώ πως η υγεία και η ευεξία είναι πιο σημαντικά από οποιαδήποτε άλλη ευχαρίστηση που μπορεί να μας δώσει κάποιο υλικό αγαθό.   

Διάβασε επίσης τις συνήθειες άσκησης των εξαιρετικά επιτυχημένων.   

Εσύ τι θα διαλέξεις;

Νομίζω πως όλοι έχουμε νιώσει την ευχαρίστηση, όταν καταφέρνουμε και κάνουμε μία παραπάνω επανάληψη στις άρσεις δικεφάλων, όταν κρατιόμαστε στην σανίδα για 5 δευτερόλεπτα παραπάνω, όταν νιώθουμε το «κάψιμο» στους μύες μας την επόμενη μέρα (κι ας πονάμε). Το να αγοράσεις ρούχα από το SHEIN ακούγεται πιο διασκεδαστικό και σίγουρα είναι πιο εύκολο. Για πόσο, όμως, διαρκεί αυτή η ευχαρίστηση;

Οι δύσκολοι δρόμοι οδηγούν στους πιο όμορφους προορισμούς και για να αποκτήσεις κάτι πρέπει να κοπιάσεις, είτε αυτό είναι χρήματα είτε ευεξία. Οπότε, συνέχισε να κάνεις το καλύτερο για την υγεία σου και την ψυχολογία σου μέσα από την άσκηση. Και να θυμάσαι: η άσκηση δεν σου χαρίζει. Σου δίνει αυτό που αξίζεις!

Διάβασε ακόμα: Γιατί να προτιμήσεις να ασκηθείς έξω.

 

Αγαπημένο