ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Καθαρά Δευτέρα: Τα 4 μυστικά για να πετάξει ψηλά ο χαρταετός σου

Ανακάλυψε όλα τα “μυστικά” που σε βοηθήσουν να πετάξεις εύκολα τον χαρταετό σου την Καθαρά Δευτέρα.
2
'
μυστικά για να πετάξεις χαρταετό iStock

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα μπορέσεις να πάρεις τα παιδιά σου και να πάτε στην ύπαιθρο και να πετάξετε τον χαρταετό σας. Να κάνετε ένα μικρό πικ-νικ και καιρού επιτρέποντος να περάσετε μια χαλαρή και όμορφη μέρα.

Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή έτσι και ο χαρταετός έχει τα δικά του “μυστικά”, αλλά και τους κινδύνους του αν δεν υπάρχει η απαιτούμενη προσοχή και ο κατάλληλος σχεδιασμός.

Δες τα tips που θα κάνουν το χαρταετό σου να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται:

#1 Φτιάξε τον μόνη σου

Αντί να τρέξεις κατευθείαν και να αγοράσεις έναν έτοιμο πλαστικό χαρταετό, ο οποίος με το πρώτο δυνατό φύσημα του ανέμου θα γίνει κομμάτια, δοκίμασε να φτιάξεις τον δικό σου μοναδικό χαρταετό. Μάλιστα, είναι μια καλή ευκαιρία να περάσεις δημιουργικό χρόνο μαζί με τα παιδιά σου.

Εικόνα
Πέταγμα χαρταετού μυστικά
iStock

 

#2 Η ασφάλεια είναι η πιο σημαντική

Το πέταγμα του χαρταετού είναι ένα διασκεδαστικό έθιμο που απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι, ωστόσο, κρύβει και κάποιους κινδύνους που θα πρέπει να προσέξεις.

  • Μην πετάς ποτέ χαρταετό κοντά σε ηλεκτροφόρα σύρματα. Σε περίπτωση, όμως, που o χαρταετός μπλεχτεί σ’ αυτά, δε θα πρέπει, να επιχειρήσεις να τον απελευθερώσεις τραβώντας το σπάγκο είτε χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα.
  • Επίλεξε να πετάξεις χαρταετό σ’ ανοιχτούς χώρους, μακριά από γκρεμούς και –φυσικά- ποτέ από ταράτσες.

#3 Πάρε μαζί σου ένα δεύτερο χαρταετό

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τις επιδόσεις και το πέταγμα του χαρταετού, όπως το υλικό του, το δέσιμο, το σχέδιο, το μέγεθος, αλλά και οι καιρικές συνθήκες. Ορισμένες φορές, ενώ τα έχεις κάνει όλα σωστά, μπορεί να μην καταφέρεις να πετάξεις το χαρταετό σου. Αυτό μπορεί να συμβεί για τους εξής λόγους: είτε απλά ο χαρταετός είναι υπερβολικά μεγάλος (για να τον σηκώσει ο άνεμος), είτε είναι πολύ μικρός και δεν μπορεί ν’ αντέξει το δυνατό άνεμο, με αποτέλεσμα να στριφογυρίζει και να ανεβοκατεβαίνει.

#4 Ο απαραίτητος έλεγχος

Προτού φύγεις απ’ το σπίτι φρόντισε να κάνεις έναν καλό έλεγχο στο χαρταετό. Δεν έχει σημασία εάν τον αγόρασες, ή τον έφτιαξες μόνος σου, δεν ξέρεις τι μπορεί να πάει στραβά. Για το λόγο αυτό:

  1. Έλεγξε μήπως ο χαρταετός σου έχει σκισίματα.
  2. Τσέκαρε καλά τα ξύλινα, ή πλαστικά στηρίγματα του χαρταετού μήπως έχουν σπάσει κι αν ναι, κόλλησέ τα με μια καλή κόλλα, ή με κολλητική ταινία.
  3. Έλεγξε αν έχεις εξοπλιστεί μ’ αρκετό σκοινί και προμηθεύσου μία δεύτερη καλούμπα σε περίπτωση που ο χαρταετός σου χρειάζεται περισσότερο σχοινί.

 

 

Αγαπημένο