ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Τα 3 πιο σημαντικά μυστικά αυτοβελτίωσης που πρέπει να γνωρίζεις

Το πρώτο είναι και το πιο σημαντικό
3
'
μυστικά αυτοβελτίωσης

Πολλά έχουν ακουστεί τελευταία για το πόσο σημαντική είναι η αυτοβλετίωση. Αρχικά, θα ήθελα να αναφέρω πως όταν χρησιμοποιούμε τον όρο αυτοβελτίωση, αυτό που εννοούμε είναι να βελτιώσουμε κάτι στον εαυτό μας. Δηλαδή να τον εξελίξουμε σε σχέση με κάτι που δεν μας εξυπηρετεί πια και θέλουμε να αλλάξει. Το θέμα όμως δεν είναι απλά να βελτιωθούμε σε κάτι αλλά να κατανοήσουμε γιατί μας συμβαίνει αυτό το κάτι, το οποίο και θέλουμε να αλλάξει.

Στην προσπάθειά σου να βελτιωθείς, να αυτό - βελτιωθείς για να είμαι πιο σωστός, θα δεις πολλά συναρπαστικά πράγματα. Αλλά πριν ξεκινήσεις το ταξίδι σου, μπορείς να δεις τα 3 σημαντικά μυστικά αυτοβελτίωσης, τα οποία γράψαμε με την συνεργασία του Χρήστου Θεοδωρόπουλου, Σύμβουλου ψυχικής υγείας-Κοινωνιολόγου MSc.

Αυτογνωσία και αυτοβελτίωση: 2 αδερφικές έννοιες

Η αυτογνωσία και η αυτοβελτίωση είναι δύο αδερφικές έννοιες, και καμία δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς την άλλη. Για να αλλάξεις και να βελτιώσεις τον εαυτό σου, πρέπει να ξέρεις ποιος είσαι, ποιες είναι οι αξίες σου, τα ιδανικά σου. Τα υπέρ αλλά και τα κατά σου. Και πρέπει φυσικά να αγαπήσεις τον εαυτό σου, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσεις να γίνεις καλύτερος.

mistika-aftoveltiosis-pos-na-tin-petyxeis

Αυτοβελτίωση και περιέργεια

Η περιέργεια θα βοηθήσει να αποκτήσεις σημαντική γνώση η οποία θα συμβάλει να κατανοήσεις ποιες καταστάσεις σε έκαναν αυτό που είσαι, πώς θα μπορέσεις να βελτιωθείς αλλά και τους λόγους που θέλεις να γίνεις καλύτερος. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις επίγνωση του τι θες να κάνεις.

mistika-aftoveltiosis-kai-tropoi

Αυτοβελτίωση και ευελιξία

Είναι γεγονός πως κανείς δεν έγινε καλύτερος με το να επιμείνει στις δικές του μεθόδους, τις δικές του απόψεις και τις δικές του ιδέες. Προκειμένου να γίνει αυτό - να βελτιωθείς, δηλαδή, θα πρέπει να γίνεις πιο προσαρμοστικός, να ανοίξεις τα αυτιά και τα μάτια σου και κυρίως, να μπεις σε μια διαδικασία που θα διευρύνει τους ορίζοντές σου. Μην ξεχνάς ότι επιβιώνουν μόνο όσοι αλλάζουν…

Τέλος, το πιο σημαντικό μυστικό σχετικά με την αυτοβελτίωση είναι να έχεις θέληση, υπομονή και επιμονή. Το ταξίδι σου δεν θα είναι εύκολο και η διαδρομή σου δεν έχει τελειωμό, αφού η εξέλιξη άλλωστε είναι αέναη. Όμως, αν μη τι άλλο, η διαδικασία είναι απολαυστική και θα λειτουργήσει σαν κάθαρση. Τι λες, ξεκινάμε;

Αγαπημένο