ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πώς να κάνεις το σπίτι σου «μαγικό» και γιατί πρέπει να γίνει και ο δικός σου προσωπικός Παράδεισος

Θυμήσου ότι η μαγεία δεν βρίσκεται πάντα στην ομοιομορφία ή στο τέλειο και το άψογο.
3
'
πώς να κάνεις το σπίτι σου Παράδεισο Shutterstock

Θυμάσαι παλιά που πηγαίναμε για ψώνια μέχρι να μας πονέσουν τα πόδια μας και παίρναμε σούπερ στενά/μικροσκοπικά συνολάκια και ψηλοτάκουνα; Αυτή η σκέψη πέρασε από το μυαλό μου πρόσφατα και κατάλαβα ότι μεγάλωσα!

Θα μου πεις τώρα «πού το κατάλαβες»; Μα φυσικά γιατί η τελευταία φορά που ψώνισα ρούχα και όχι κάτι για το σπίτι μου, ήταν όταν εχμμμμμ λόγω καραντίνας, δεν μου χώραγαν κάποια παντελόνια. Ένα θετικό ωστόσο, της κατάστασης είναι ότι μείναμε σπίτι. Και το απολαύσαμε. Και χουχουλιάσαμε στον καναπέ μας χωρίς να κοιτάμε το ρολόι. Και μπήκαμε στις κουζίνες και φτιάξαμε από ψωμιά μέχρι φιλέτο Χόφμαν (εντάξει, ίσως όχι με μεγάλη επιτυχία αλλά και πάλι).

Βγαίνοντας λοιπόν από την καραντίνα, η ανάγκη μας να κάνουμε το σπίτι μας πιο όμορφο, δεν έφυγε. Και έτσι, κατάλαβα ότι μεγαλώνω όταν βρέθηκα να κοιτάω αντί για καλοκαιρινά σύνολα, ριχτάρια, έργα τέχνης και runners για την τραπεζαρία μου.

Διάβασε ακόμα: Τι να βάλεις πάνω στην τραπεζαρία σου για μια μοντέρνα διακόσμηση

Μπορεί να μην τα θαύμαζε κανείς, καθώς δεν έχω πολλές επαφές μιας και προσέχω αρκετά λόγω COVID - 19 αλλά εγώ τα βλέπω και τα χαίρομαι. Βλέπεις, καταλαβαίνεις ότι μεγάλωσες όταν εκτιμάς τα μικρά και τα απλά. Μια καλή ταινία, ένα κρασάκι στον καναπέ με το αμόρε ή τον σκύλο σου. Το σπίτι σου, τα πράγματά σου, το γούστο σου...

Εικόνα
πώς να κάνεις το σπίτι σου Παράδεισο
Shutterstock

 

Και κάπως έτσι εκεί που έπαιρνα περιοδικά μόδας, τώρα κοιτάω για καταλόγους με είδη σπιτιού. Μη νομίζεις όμως, ότι το σπίτι μου είναι τεράστιο ή ότι δεν έχω κάνει τις δικές μου παρεμβάσεις στην γκαρσονιέρα της κολλητής μου. Δεν είναι αναγκαίο το να έχεις ένα τεράστιο σπίτι ώστε να μοιάζει σα να βγήκε από περιοδικό, κάθε άλλο μάλιστα.

Το σπίτι σου, είναι το προσωπικό σου καταφύγιο και θα πρέπει να το βλέπεις και εσύ έτσι. Διαμόρφωσέ το με το γούστο σου, βάλε τις δικές σου πινελιές και ακόμα και αν δεν είναι τέλειο, ή αν λόγω οικονομικών το τραπεζάκι της γιαγιάς σου είναι δίπλα από τον καναπέ μεγάλου πολυκαταστήματος, ακόμα και έτσι μπορείς να το αναδιαμορφώσεις, ή να το ζεστάνεις.

Ίσως σε ενδιαφέρει: Πώς να κάνεις την ταράτσα σου έναν πράσινο καλοκαιρινό παράδεισο

Εξάλλου η μαγεία δεν βρίσκεται πάντα στην ομοιομορφία ή στο τέλειο και το άψογο. Η μαγεία είμαι εγώ, είσαι εσύ, είναι ο καθένας από εμάς. Και η μαγεία βρίσκεται μέσα μας, στο σπίτι, στις καρδιές μας. Στην φροντίδα για τον χώρο μας αλλά και για τον εαυτό μας. Και ακόμα και αν δεν σου αρέσει κάτι (στο σπίτι σου ή σε εσένα), μπορείς πάντα να το αλλάξεις. Και αυτό είναι το πιο μαγικό από όλα!

Αγαπημένο