ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Το να είσαι ξεχωριστός είναι δύναμη και όχι αδυναμία

Πώς να διαχειριστείς προς όφελός σου το ότι ο χαρακτήρας σου διαφέρει από την πλειοψηφία.
3
'
διαφορετικός shutterstock

Ίσως κάποια στιγμή παρατήρησες πως δεν φέρεσαι και τόσο καλά στους κοντινούς σου ανθρώπους ή τους συναδέλφους σου. Ή ότι μόλις παρουσιάστηκε μία σοβαρή πρόκληση στη ζωή σου, αισθάνθηκες άβολα και βρήκες δικαιολογία για να την αποφύγεις. Μπορεί να έχεις παρατηρήσει πως η συμπεριφορά σου, χωρίς να είναι κακή, δεν μοιάζει με τον υπολοίπων και αυτό σε προβληματίζει, σε κάνει να νιώθεις ανασφάλεια. Όλα τα παραπάνω έχουν ένα κοινό. Ανθρώπους που χρειάζονται καθοδήγηση για να αντιληφθούν και να εξερευνήσουν τις αλλαγές της ζωής και της προσωπικότητάς τους, ώστε να καταφέρουν να εξελιχθούν μέσα από αυτές.

Πώς όμως θα γίνει αυτό;

Αρχικά, πρέπει να αντιληφθούμε πως μία διαφορετική συμπεριφορά πολλές φορές όχι μόνο δεν είναι κακό να υπάρχει, αλλά ίσως να πρέπει να ενδυναμωθεί, να τονιστεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μεγαλύτεροι φιλόσοφοι, τα πιο καινοτόμα επιχειρηματικά μυαλά, άνθρωποι με απίστευτες ηγετικές ικανότητες, οι πιο αφοσιωμένοι και ικανοί επιστήμονες που οδήγησαν την ανθρωπότητα σε μεγαλειώδη άλματα, όλοι τους είχαν χαρακτηριστικά και συμπεριφορές οι οποίες αν δεν συνοδεύονταν από το διάσημο επώνυμό τους, θα έλεγε κανείς πως ήταν προβληματικοί άνθρωποι, πως θα έπρεπε να αλλάξουν πολλά στη ζωή τους ή πως δεν έχουν επαφή με την “πραγματικότητα”. Θα είχαν καταφέρει όμως να πετύχουν τόσα πολλά προς όφελος όλων μας εάν είχαν καταπιεστεί και αλλάξει ώστε να γίνουν όπως όλοι οι άλλοι;

Οι ξεχωριστοί άνθρωποι κάνουν άλματα βελτίωσης...

Δεν υπάρχει φόρμουλα “επιτυχημένης” συμπεριφοράς και ικανότητας, ακριβώς γιατί επιτυχημένες συμπεριφορές είναι πολλές φορές οι διαφορετικές, οι νέες. Αυτές είναι που βλέπουν τα πράγματα και αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα υπό μία άλλη, ασυνήθιστη οπτική γωνία. Όσοι συμπεριφέρονται κατ’ αυτόν τον τρόπο έχουν καταφέρει να μετατρέψουν σε πλεονέκτημα τις διαφορές τους από όλους τους υπόλοιπους.

Άρα… νιώθεις διαφορετικός ή πως βλέπεις αλλιώς τα πράγματα ή ακόμα και πως η συμπεριφορά σου έχει αλλάξει προς το χειρότερο τελευταία. Τι κάνεις από αυτό το σημείο και ύστερα; Οι άνθρωποι είμαστε κοινωνικά όντα και ακόμα και οι πιο απόμακρες κοινωνικά προσωπικότητες, δέχτηκαν επιρροή από τους γύρω τους και έτσι κατάφεραν να μεγαλουργήσουν. 

Άνθρωποι, όπως ο Αϊνστάιν, δεν προέκυψαν ως δια μαγείας. Είχαν μέντορες, τους οποίους παρατήρησαν και επηρεάστηκαν από αυτούς για την καθοδήγησή τους. Άλλοι, όπως ο Νικολά Τέσλα, έλαβαν χρηματοδότηση, που τους επέτρεψε να συνεχίσουν τις επιτυχίες στο επιστημονικό τους μονοπάτι. Ενώ άλλοι, όπως ο Μπιλ Γκέιτς, είχαν απλά πρόσβαση σε εξοπλισμό και γνώσεις από τους γονείς τους. Κανείς από τους παραπάνω δεν θα είχε κάνει όλα όσα έκανε, εάν δεν υπήρχε κάποιος στην ζωή τους, είτε συνεργάτης, είτε μέντορας, είτε χρηματοδότης, είτε γονέας, που να παρατηρήσει σε αυτούς κάτι το διαφορετικό και να τους βοηθήσει να το πετύχουν.

... με τη σωστή καθοδήγηση

Σήμερα, βομβαρδίζεσαι με εύκολες φράσεις, όπως “πίστεψε στον εαυτό σου και θα πετύχεις”, “προσπάθησε αρκετά και θα τα καταφέρεις”, ωστόσο όσο σημαντικό και να είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου και να προσπαθείς, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς πως η ζωή δεν είναι ατομικό παιχνίδι. Οι γύρω σου σε χρειάζονται και εσύ τους χρειάζεσαι, προκειμένου να καταφέρεις να λάμψεις. Άσε τους γύρω σου να σε καθοδηγήσουν κρατώντας την ταυτότητά σου. Αναγνώρισε πως θα αλλάζεις και φρόντισε να αλλάζεις προς το καλύτερο. Εμπιστεύσου την αντίληψη που έχεις για τα πράγματα και την φυσική σου ροπή. Προετοιμάσου εκπαιδεύοντας τον εαυτό σου, παρατηρώντας  και αξιολογώντας εκείνους τους ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν και μπορούν να σε καθοδηγήσουν. Έτσι θα καταφέρεις να υιοθετήσεις ηγετική συμπεριφορά και να αλλάξεις με άλματα βελτίωσης και όχι με πισωγυρίσματα.  Συνεπώς, όταν δεις την ευκαιρία για το μεγάλο άλμα θα είσαι έτοιμος να το πραγματοποιήσεις χωρίς να πεις “μπα, δεν μπορώ να το κάνω. Κάποια άλλη μέρα”. Θυμήσου ότι η ζωή είναι επίθεση!

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!