ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ο τρόπος για να ξεπερνάς πιο εύκολα τις δυσκολίες στη ζωή σου

Τι μπορείς να κάνεις για να βρίσκεται η ζωή σου πάντα στο σωστό δρόμο.
3
'
Πώς να ξεπερνάς τις δυσκολίες της ζωής shutterstock

Μία επιτυχημένη καθημερινότητα χρειάζεται καθημερινή αντίληψη των κινήσεών μας. Δηλαδή, για να δούμε πού θα φτάσουμε, πρέπει να δούμε πώς θα πάμε στον προορισμό μας. Οπότε, από τι αποτελείται η καθημερινότητά μας και πώς αντιλαμβανόμαστε τις κινήσεις μας; Κάθε απόφαση που παίρνεις, είναι αυτό στο οποίο καταλήγεις μέσα από πολλές επιλογές. Η επιλογή αυτή, με τη σειρά της, έχει άλλες διακλαδώσεις επιλογών και ούτω καθεξής.

Για να μπορέσεις να οπτικοποιήσεις οποιαδήποτε δυσκολία και να δεις πώς θα αποκτήσεις την σωστή κρίση για να την ξεπεράσεις, σκέψου πως η ζωή είναι ένας δρόμος με πολλούς προορισμούς. Άλλοι προορισμοί είναι αυτοί που σου ταιριάζουν και σου χαρίζουν στιγμές ευτυχίας, και όταν φτάσεις, αλλά και καθώς θα πηγαίνεις. Άλλοι είναι γεμάτοι προβλήματα, δυσκολίες και ίσως δυστυχία. Κάθε επιλογή που κάνεις είναι και ένας δρόμος που ακολουθείς σε μία διασταύρωση. Για να πλοηγηθείς σωστά στον δρόμο της ζωής λοιπόν, πρέπει να έχεις την αντίληψη για να προετοιμαστείς να στρίψεις στα κατάλληλα σημεία. Αν αργήσεις να στρίψεις, θα πάρεις έναν τελείως λάθος δρόμο ή θα χάσεις πολύτιμο χρόνο μέχρι να επιστρέψεις στο σωστό σημείο. 

Σε ενδιαφέρει κι αυτό: Γιατί το να είσαι διαφορετικός είναι δύναμη κι όχι αδυναμία

Αυτό συμβαίνει συχνά και όχι άδικα. Δυστυχώς, η καθημερινότητα είναι τόσο γρήγορη και απαιτητική, που το να βρεις και να προβλέψεις τις σωστές στροφές, είναι σχεδόν αδύνατο σε αυτή την ταχύτητα. Τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι πολλά και αλυσιδωτά για παράδειγμα, μία βιαστική απόφαση για το επάγγελμα που θα ακολουθήσουμε, ένας τοξικός άνθρωπος που δεν απομακρύνουμε από την προσωπική μας ζωή. Όλα αυτά μπορούν να δημιουργήσουν με την σειρά τους πρόσθετα προβλήματα απομακρύνοντάς μας από τον επαγγελματικό ή προσωπικό προορισμό που θέλουμε να φτάσουμε. Υπάρχει λύση όμως.

Ο ρόλος των σημαντικών άλλων

Οι άνθρωποι, όσο και να θέλουμε να παρουσιάζουμε μία εικόνα απόλυτης αυτονομίας και ατομικής δύναμης, είμαστε κοινωνικά όντα, που για να λειτουργήσουμε, χρειαζόμαστε την καθοδήγηση, την αλληλεπίδραση και την επιρροή των άλλων. Οι κορυφαίοι οδηγοί ράλλυ δεν θα μπορούσαν να φτάσουν έγκαιρα στον προορισμό τους, χωρίς συνοδηγό, όσο γρήγοροι και να ήταν. Οι πιο σημαντικοί επιστήμονες, ίσως να μην ήταν καν επιστήμονες εάν δεν είχαν λάβει την σωστή καθοδήγηση από τους μέντορές τους. Οπότε, πρέπει να δεχτούμε πως δεν έχει σημασία στην ζωή να μπορείς να πηγαίνεις γρήγορα, εάν δεν έχεις κάποιον να σε κατευθύνει, ώστε να είσαι βέβαιος/η πως πηγαίνεις προς τον σωστό προορισμό και όχι την καταστροφή και τις δυσκολίες.

Βάλε στην ζωή σου τους γύρω σου και πάρε κάτι από αυτούς. Είτε είναι φίλοι, είτε είναι ενημέρωση, είτε είναι η γνώμη κάποιου, είτε όλα μαζί. Η σωστή κρίση δεν έρχεται από μόνη της. Ακούμε, κατανοούμε αυτό που ακούσαμε, το αξιολογούμε και το καταχωρούμε στις διαθέσιμες επιλογές μας, βελτιώνοντας την ικανότητα μας να πλοηγούμαστε στην ζωή. Η σωστή κρίση είναι ο ψίθυρος εκείνος που την κατάλληλη στιγμή, λίγο πριν το μεγαλύτερό σου λάθος, θα σου πει αυτό που χρειάζεται, ώστε να παραμείνεις σε έναν δρόμο, που οδηγεί με ασφάλεια στον προορισμό, που σε κάνει ευτυχισμένο. Βελτίωσε από σήμερα την καθημερινότητά σου, δίνοντας φωνή σε αυτόν τον ψίθυρο που προσπαθεί και μπορεί να σε βοηθήσει. Κάνε κάτι παραπάνω κάθε μέρα!

Διάβασε ακόμα: Πώς και γιατί πρέπει να αγνοήσεις το comfort zone σου

Αγαπημένο