ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Έρευνα: 4 στους 10 βγαίνουν ραντεβού μόνο με κάποιον που έχει εμβολιαστεί ή έχει αντισώματα

Νέα παγκόσμια έρευνα  διερευνά τον ρόλο των εφαρμογών γνωριμιών και την τρέχουσα κατάσταση της τεχνολογίας και των σχέσεων.
3
'
4 στους δέκα βγαίνουν ραντεβού με εμβολιασμένους shutterstock

Είναι ανθρώπινη ανάγκη να θέλεις να συναντήσεις κάποιον προσωπικά μετά από μήνες απομόνωσης. Οι άνθρωποι είμαστε κοινωνικά πλάσματα, χρειαζόμαστε συντροφικότητα, ανταλλαγή και εγγύτητα, ακόμα και φυσική εγγύτητα. H πανδημία όμως έχει αλλάξει σημαντικά πολλές από τις καθημερινές μας δραστηριότητες και οι γνωριμίες δεν αποτελούν εξαίρεση. Κατά τη διάρκεια των αναγκαστικών περιόδων αυτο-απομόνωσης, οι άνθρωποι πέρασαν περισσότερο χρόνο σε εφαρμογές γνωριμιών και ο αριθμός των χρηστών των εφαρμογών αυτών μεγάλωσε.

Οι εφαρμογές γνωριμιών έκαναν εφικτή τη σύνδεση με νέα άτομα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Εικονικά. Μια φυσική συνάντηση όμως είναι κάτι ολοκληρωτικά διαφορετικό και φυσικά σχεδόν πάντα αναγκαία. Πρόκειται για τη γλώσσα του σώματος, τη μυρωδιά και την αφή. Μόνο όταν αυτά τα συστατικά συναντιούνται μπορούμε πραγματικά να αποφασίσουμε πως πραγματικά νιώθουμε για κάποιον.

Εν μέσω όμως πανδημίας οι άνθρωποι φάνηκε ότι έδωσαν μεγαλύτερη προσοχή στην υγεία τους και την προσωπική τους ασφάλεια μεταξύ άλλων και όταν βγαίνουν ραντεβού. Αυτό υποστηρίζει μια νέα έκθεση της Kaspersky που είναι μια παγκόσμια εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας.

Στην έρευνα συμμετείχαν 18.000, 2.000 από το Ηνωμένο Βασίλειο, 1.000 από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και 500 από: Ελβετία, Αυστρία, Τσεχία, Ουγγαρία, ΗΑΕ, Νότια Αφρική, Τουρκία, Αίγυπτο, Κίνα, Ιαπωνία, Ινδία, Αυστραλία, Ινδονησία, Βραζιλία, Κολομβία, Χιλή, Περού, Αργεντινή, Μεξικό και Ρωσία.

Ορίστε τι  άλλο ενδιαφέρον έδειξε η έρευνα:

4 στους 10 τολμούν να συναντηθούν προσωπικά μόνο με κάποιον που έχει αντισώματα ή πιστοποιητικό εμβολιασμού

Το εύρημα αυτό πιστοποιεί το 42% ανδρών και γυναικών έχουν γενικά γίνει πιο ανήσυχοι όταν πρόκειται να συναντήσουν κάποιον δια ζώσης από την αρχή της πανδημίας.

Μπορεί να σε ενδιαφέρει κι αυτό: On line dating, γιατί πρέπει να σταματήσεις στο νούμερο 9.

Υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των ατόμων που δεν συναντούν κανένα από τα διαδικτυακά τους ραντεβού 

Πιο συγκεκριμένα από 16% ανέβηκε στο 35%. Η συνάντηση μιας διαδικτυακής γνωριμίας προσωπικά φαίνεται να εντείνει την ανησυχία πιθανής μόλυνσης. Συνολικά, το 50% των χρηστών νιώθουν αγχωμένοι ή ανασφαλείς όταν πρόκειται να βγουν ραντεβού offline για πρώτη φορά.

Η πλειονότητα διπλοτσεκάρει με ποιον πρόκειται να βγει ραντεβού

Προκειμένου να μετριαστούν ορισμένες ανησυχίες, η πλειονότητα, δηλαδή το 72% αυτών ,που χρησιμοποιούν διαδικτυακές ιστοσελίδες γνωριμιών και εφαρμογές θέλουν πρώτα να μιλήσουν τηλεφωνικά ή μέσω βίντεο με το ραντεβού τους προτού συμφωνήσουν να συναντηθούν.

Όλα δείχνουν ότι οι αυθόρμητες γνωριμίες που καταλήγουν σε ερωτική σχέση είναι κάτι που δεν είναι εύκολα εφικτό λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών. Αυτό δεν σημαίνει ότι ερωτικές σχέσεις δεν μπορεί να εξελιχθούν σε όμορφες ιστορίες αγάπης. Η λέξη προσαρμογή φαίνεται να είναι η λέξη κλειδί στην παρούσα φάση.

Διάβασε ακόμα: Τι λέει ο αριθμός των σεξουαλικών σου συντρόφων για την υγεία σου. 

 

Αγαπημένο