ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Tα 4+1 στάδια της σχέσης- Σε ποιο βρίσκεσαι εσύ;

Διάβασε τα 5 στάδια που περνούν οι σχέσεις και αναγνώρισε σε ποιο είσαι!
2
'
Διάβασε τα 5 στάδια που περνούν οι σχέσεις και αναγνώρισε σε ποιο είσαι! Σχέσεις

Τα πέντε στάδια μιας σχέσης είναι η ένωση, η αμφιβολία, η απογοήτευση, η απόφαση και η ολόψυχη αγάπη.

Κάθε σχέση περνά μέσα από αυτά τα πέντε στάδια και όχι μόνο μία φορά. Μάλιστα είναι απαραίτητο να τα βιώνουμε όλα για να δούμε τελικά αν ταιριάζουμε πραγματικά με τον άνθρωπο που έχουμε επιλέξει να είναι δίπλα μας.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Άλλαξε τις σκέψεις σου, άλλαξε τη ζωή σου! 4+1 τρόποι να το πετύχεις!

Εικόνα
couples

Στάδιο 1: Η ένωση

Το πρώτο στάδιο μιας σχέσης είναι η ένωση, γνωστή και ως η φάση του μήνα του μέλιτος. Είναι το αρχικό στάδιο που το ζευγάρι κάνει τις πρώτες του συναντήσεις, πλέει σε πελάγη ευτυχίας και έχει έντονο πάθος.

Συχνά οι άνθρωποι σε αυτό το στάδιο μιας σχέσης θα αισθάνονται σαν να έχουν βρει το «τέλειο ταίρι», κάποιον που είναι τόσο παράξενα παρόμοιος και συμβατός μαζί τους. Νιώθουν ότι θέλουν να είναι πάντα μαζί και τα όρια συχνά διαλύονται. Τα δύο άτομα φαίνεται να γίνονται ένα, ή τουλάχιστον να αισθάνονται πρόθυμοι να το κάνουν.

Στάδιο 2: Αμφιβολία και Άρνηση

Το δεύτερο στάδιο μιας σχέσης είναι η αμφιβολία και η άρνηση, στο οποίο τελικά αρχίζουμε να παρατηρούμε τις διαφορές μεταξύ μας και των συντρόφων μας.

Ξυπνάμε από την έκσταση του έρωτα, διαπιστώνοντας ότι οι ίδιες ιδιότητες που κάποτε έμοιαζαν τόσο τέλειες έχουν αρχίσει να μας ενοχλούν.

Και δυστυχώς, η τριβή είναι φυσική όταν αντιμετωπίζουμε ο ένας τις διαφορές του άλλου. Οι αγώνες για εξουσία αυξάνονται και θαυμάζουμε την αλλαγή του συντρόφου μας. Τα συναισθήματα της αγάπης αναμειγνύονται με την αποξένωση και τον εκνευρισμό. Ίσως τελικά να μην είμαστε «τέλειοι» ο ένας για τον άλλον.

Εικόνα
couple

Στάδιο 3: Απογοήτευση

Το τρίτο στάδιο μιας σχέσης είναι το στάδιο της απογοήτευσης. Αυτή είναι η περίοδος της αγάπης, που μπορεί να φαίνεται σαν το τέλος του δρόμου για μερικά ζευγάρια.

Σε αυτό το σημείο, οι αγώνες εξουσίας στη σχέση έχουν βγει πλήρως στην επιφάνεια και τα ζητήματα που το ζευγάρι έσπρωχνε συνεχώς κάτω από το χαλί είναι πλέον ολοφάνερα. 


Στάδιο 4: Απόφαση

Το τέταρτο στάδιο μιας σχέσης ονομάζεται απόφαση επειδή βρίσκεστε σε οριακό σημείο. Συναισθηματικές καταρρεύσεις, φυγή από το σπίτι μετά από καβγά είναι μερικά από τα συνηθισμένα σημεία αυτού του σταδίου. Το ίδιο και η αδιαφορία και η αποστασιοποίηση.

Ξέρεις ότι είσαι σε αυτό το σημείο όταν αρχίζεις να σκέφτεσαι σοβαρά να φύγεις και ακόμη και να κάνεις σχέδια για χωρισμό. Μπορεί να νιώθεις έτοιμος για μια δελεαστική νέα αρχή με ένα νέο άτομο.

Εικόνα
couple

Στάδιο 5: Ολόψυχη αγάπη

Το πέμπτο στάδιο μιας σχέσης είναι η ολόψυχη αγάπη! Είναι το στάδιο στο οποίο η σχέση μας είναι στην πιο υγιή και ανταποδοτική της μορφή. Είναι το καλοκαίρι του έρωτα, όταν οι καρποί των κόπων ενός ζευγαριού είναι πλήρως ώριμοι και το ζευγάρι έτοιμο να τους απολαύσει.

Τα ζευγάρια σε αυτό το στάδιο βιώνουν την αληθινή εξατομίκευση, την ανακάλυψη του εαυτού τους και την αποδοχή της ατέλειας τόσο στον εαυτό τους όσο και στους συντρόφους τους, αναγνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει «τέλειο ταίρι».

Ρίξε μια ματιά: Νέα γνωριμία: Τα 4 σημάδια που δείχνουν πως θα γίνει η επόμενη σχέση σας

Αγαπημένο