ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ο κανόνας του 1/2 θα σε κάνει να πετύχεις τους στόχους της νέας χρονιάς!

Είναι μία έξυπνη μέθοδος για να καταφέρεις όλα όσα επιθυμείς το 2023!
2
'
Ο κανόνας του 1/2 θα σε κάνει να πετύχεις τους στόχους της νέας χρονιάς! Photo/Istock

Είναι η σεζόν «New Year- new Me» και όλοι έχουμε μια ολόκληρη λίστα με αποφάσεις που πιθανότατα θα "σπάσουμε" πριν τελειώσει ο Ιανουάριος.

Ιδανικά θα μπορούσαμε να προσθέσουμε μια νέα συνήθεια κάθε μήνα στη ζωή μας, αλλά ο τρόπος με τον οποίο πολλοί από εμάς ακολουθούμε τις αποφάσεις μας δεν μας προετοιμάζει για την επιτυχία. Το να πας all-in ή να κόψεις πράγματα στα ξαφνικά μπορεί να είναι συντριπτικό και μη βιώσιμο. Οπότε πρέπει να ακολουθήσεις τον κανόνα του 1/2 για το 2023!

Μάθετε ακόμη: 3 τρόποι για να ξεκινήσεις τη νέα χρονιά δυναμικά και θετικά!

Ο κανόνας του 1/2 για ένα επιτυχημένο 2023!

Εικόνα
2023

Εάν η απόφασή σου είναι να αρχίσεις να κάνεις κάτι, πρέπει να το μειώσεις μέχρι να γίνει αρκετά μικρό για να το αντιμετωπίσεις. Ξεκίνησε κόβοντας στο μισό τον στόχο σου! Εάν εξακολουθεί να ακούγεται υπερβολικός, κόψε τον ξανά στη μέση. Και ξανα. Και ξανά. Μέχρι να νιώθεις ότι είναι τόσο εύκολο να το κάνεις που βασικά δεν έχεις άλλες δικαιολογίες.

Ξεκιίνησε από εκεί, και στη συνέχεια, προχώρησε σταδιακά στον τελικό στόχο σου!

Για παράδειγμα, η απόφαση σου είναι να διαβάζεις για μια ώρα πριν τον ύπνο αντί να περνάς αυτόν τον χρόνο παρακολουθώντας τηλεόραση ή να κάνεις κύλιση στο τηλέφωνό σου. Έτσι, για να ξεκινήσεις, το μειώνεις στα 30 λεπτά και μετά σε 15 λεπτά. Είναι πολύ λιγότερο τρομακτικό να αρχίσεις να διαβάζεις μόνο 15 λεπτά πριν κοιμηθείς.

Εάν ο στόχος σου είναι να κάνεις κάτι λιγότερο, ουσιαστικά αντιστρέφεις τη διαδικασία. Έτσι, εάν ο στόχος σου είναι να αφιερώνεις λιγότερο χρόνο παρακολουθώντας τηλεόραση, θα μειώσεις στο μισό τον χρόνο που αφιερώνεις αυτήν τη στιγμή παρακολουθώντας τηλεόραση. Νιώσε άνετα εκεί, μετά κόψε το ξανά στη μέση και συνέχισε να το κάνεις αυτό μέχρι να φτάσεις στο σημείο που θέλεις να είσαι.

Αυτή η μέθοδος του 1/2 μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση θετικών συνηθειών που είναι βιώσιμες, χτίζοντας δυναμική μέσω μικρότερων επιτυχιών για να σε παρακινήσει να συνεχίσεις!

Μάθετε ακόμη: Μπότες: Oι 4+1 τάσεις που θα δεις παντού το 2023!

Αγαπημένο