ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Οnline dating: γιατί πρέπει να σταματήσεις στον αριθμό 9;

Mάθε ποια είναι η μεγαλύτερη παγίδα στην ανεύρεση συντρόφου μέσω πλατφόρμας γνωριμιών.  
3
'
online dating shutterstock

H  αναζήτηση μέσω site γνωριμιών είναι αναμφισβήτητη τάση. Και με την εξέλιξη της πανδημίας, που απαιτεί να συνεχιστούν να μέτρα κοινωνικής απόστασης, η αναζήτηση συντρόφου μέσω διαδικτύου φαίνεται πιο ασφαλής από ποτέ.  

Με βάση τις μαρτυρίες όμως όσων χρησιμοποιούν πλατφόρμες γνωριμιών, το πολυπόθητο ταίριασμα δεν φαίνεται να είναι εύκολη υπόθεση. Σύμφωνα , όμως, με τη Helen Fisher, ερευνήτρια στο The Κinsey Institute -τμήμα του Indiana University και μέλος του Center For Human Enolutianary Studies στο Rutgers University- υπάρχει μια παγίδα για την οποία πρέπει να είναι ενήμερος όποιος έχει στόχο τη μόνιμη σχέση ή τον γάμο. Και σου εξηγούμε παρακάτω ποια είναι αυτή.

Εικόνα
online date

Γιατί η υπερπροσφορά προκαλεί σύγχυση

Η υπερπροσφορά που υπάρχει στο online dating είναι η μεγαλύτερη παγίδα κατά την αναζήτηση του ιδανικού συντρόφου, σαμποτάροντας την προοπτική για μια μόνιμη σχέση. Με βάση την έρευνα της Fisher, ο εγκέφαλος δεν μπορεί να διαχειριστεί τις πολλές διαδοχικές γνωριμίες με νέα πρόσωπα. Μπορεί να μπερδευτεί και να αποπροσανατολιστεί από τις πολλές υποψήφιες «περιπτώσεις» και να μη διατηρήσει τον εστιασμό και την στοχοπροσήλωση που απαιτεί η σχέση με ένα πρόσωπο, ώστε να εξελιχθεί σε δεσμό. Διάβασε επίσης: Μη βιάζεσαι να κάνεις σχέση αν θες να κρατήσει. 

Η ερευνήτρια αναφέρει μάλιστα έναν αριθμό που υποδηλώνει ότι το online dating πιθανόν να μην είναι  αποτελεσματικό για κάποιον. Ποιος είναι αυτός ο αριθμός είναι σίγουρα σκόπιμο να αναφέρουμε.

Ο αριθμός 9 αποτελεί καμπανάκι

Για να σταματήσεις το online dating. Που σημαίνει ότι, αν μετά την 9η γνωριμία μέσω site δεν έχεις καταλήξει με σχέση, είναι καλύτερο να σταματήσεις ή τουλάχιστον να απομακρυνθείς από αυτόν τον τρόπο προσέγγισης αναζήτησης συντρόφου. 

Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν αποτελούν απόλυτο κανόνα. Μερικές φορές, εξάλλου, μπορεί να μη χρειαστεί να φτάσεις στο νούμερο εννιά, γιατί μπορεί να έχεις γνωρίσει το άλλο σου μισό στο νούμερο οκτώ. Ή εκεί που έχεις κουραστεί από τις χωρίς τελικά ουσιαστικό ενδιαφέρον γνωριμίες του online, να σου σκάσει μύτη πρόσωπο με πρόσωπο (ακόμα και εν μέσω πανδημίας) ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής σου.

Διάβασε ακόμα: Σχέση χωρίς αγάπη, γιατί να πεις όχι

Αγαπημένο