ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να ξεπεράσεις τον χωρισμό σου;

Και τι μπορείς να κάνεις για να αποδεχτείς την νέα πραγματικότητα!
3
'
Πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να ξεπεράσεις τον χωρισμό σου; Χωρισμός

Είτε είσαι στο τέλος μιας ταραχώδους σχέσης εξ αποστάσεως, είτε προσπαθείς να ξεχάσεις κάποιον που σε απάτησε, είτε απλά προσπαθείς να ξεπεράσεις έναν ενθουσιασμό, είμαι εδώ για να επικυρώσουμε τα συναισθήματά σου: Το να ξεπεράσεις κάποιον που αγαπάς δεν είναι εύκολο. Αν ήταν, εκατομμύρια τραγούδια, βιβλία αυτοβοήθειας, πίνακες ζωγραφικής και ποιήματα δεν θα υπήρχαν.

Ενώ ο πόνος ενός χωρισμού είναι δυνατός, ευτυχώς, δεν θα νιώθεις λυπημένη για πάντα. Πόσο χρόνο ακριβώς όμως χρειάζεσαι για να ξεπεράσεις κάποιον;

Εικόνα
sad

Δεν υπάρχει καθορισμένο χρονοδιάγραμμα για το "πένθος" και το τέλος μιας σχέσης, δεν υπάρχουν κανόνες για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να νιώθεις. Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι και όσο πιο γρήγορα το αποδεχτείς τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσεις.

Πάρε όσο χρόνο χρειάζεσαι για να αγκαλιάσεις τα συναισθήματά σου. Είναι εντάξει να είσαι λυπημένη, άκεφη, απογοητευμένη ή ακόμα και να λαχταράς αυτό το άτομο. Άφησε τον εαυτό σου να νιώσει τα συναισθήματά σου. Εάν το κάνεις, θα είναι πιο εύκολο να προχωρήσεις και να θεραπευτείς.

Ο χρόνος που χρειάζεται για να ξεπεράσεις κάποιον εξαρτάται από το πόσο ενσωματωμένος ήταν ο σύντροφός σου στη ζωή σου και τι προκάλεσε την τριβή. Ανάλογα με το βάθος της σχέσης σου, μπορεί να νιώθεις ότι όχι μόνο χάνεις τον πρώην σου, αλλά και μέρος της ταυτότητάς σου.

Εικόνα
couple

Εάν εξακολουθείς να ψάχνεις για κάτι πιο απτό, δοκίμασε το εξής: Αν ήσασταν μαζί για τουλάχιστον ένα χρόνο, δώσε τουλάχιστον έναν χρόνο στον εαυτό σου για να το ξεπεράσει. Λένε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να περάσουν από όλα τα γεγονότα που προκαλούν το έναυσμα που μπορεί να συμβούν κατά τον πρώτο χρόνο μετά τον χωρισμό -από γενέθλια, επετείους και διακοπές-. Επέτρεψε, λοιπόν, στον εαυτό σου να θρηνήσει.

Το πιο δύσκολο μέρος για να ξεπεράσεις μια σχέση συχνά δεν είναι η απώλεια του πραγματικού ατόμου, αλλά η απώλεια της φαντασίας αυτού που νόμιζες ότι θα μπορούσε να συμβεί.  Αν και είναι φυσικό μετά από ένα χωρισμό να τυλίξεις το όνειρο σε μια ροζ φούσκα, μην κολλάς στην εμμονή του γιατί και τι εάν.

Εικόνα
woman

Στην πραγματικότητα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να ξεπεράσεις έναν πρώην είναι να αποφύγεις την επιθυμία να ξαναγράψεις την ιστορία σου μαζί του. Αν ήσασταν τόσο υπέροχοι μαζί, πιθανότατα θα ήσασταν ακόμα μαζί. Τόσο απλά! Οπότε, μην αγχώνεσαι για τον χρόνο και ξεκίνησε να δημιουργείς νέα όνειρα για την ζωή σου.

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Τα 5 στάδια μετά το χωρισμό και πώς να τον ξεπεράσεις

Αγαπημένο