ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Καθημερινές λύσεις για να σε βοηθήσουν να αλλάξεις τη διάθεσή σου

Τα tips που θα σου αλλάξουν την καθημερινότητα!
06.01.2022
3
'
Συνήθειες για να αλλάξεις διάθεση Istock

Ξοδεύουμε πολύ χρόνο αναζητώντας τρόπους να χαλαρώσουμε και αυτό είναι υπέροχο. Ο τρόπος ζωής με χαμηλό στρες είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της βέλτιστης λειτουργικότητας, που συμβαδίζει με τον ποιοτικό ύπνο… συνήθως δεν μπορούμε να έχουμε το ένα χωρίς το άλλο. Τι γίνεται όμως με εκείνες τις στιγμές όπου η διάθεσή μας χρειάζεται μια αλλαγή;

Οι μέρες μας απαιτούν πολλά από εμάς. Πρέπει να είμαστε διαφορετικού τύπου «ενεργοποιημένοι» σε διάφορα χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, είτε αυτό συνεπάγεται την ψυχραιμία είτε την ηρεμία, όπως το να έχουμε υπομονή με τα παιδιά ή τους συναδέλφους ή να ξεκουραζόμαστε για τη νύχτα, ή ίσως χρειαστεί να έχετε κίνητρο για να ολοκληρώσετε ένα έργο ή να κάνετε κάποιες δουλειές, αγγαρείες ή μια προπόνηση. Μερικές φορές απλώς αισθανόμαστε απογοητευμένοι και θέλουμε να νιώθουμε ευτυχισμένοι. Tόσο απλά. 

Δες και αυτό: Τηλεργασία και ψυχολογία: Πώς επηρεάζει το ένα το άλλο σύμφωνα με έρευνα

Μπορούμε να σχεδιάσουμε ενέργειες για να προετοιμαστούμε για τη διάθεση και την ορμή (ή την έλλειψή τους) στην οποία θέλουμε να μεταβούμε. Αυτά τα μικρά hacks είναι εύκολα, συνήθως ταιριάζουν σε μια κανονική καθημερινή ρουτίνα και μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο που νιώθουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ακολουθούν ορισμένες λειτουργίες στις οποίες πρέπει να μεταβούμε και πώς να φτάσουμε εκεί. 

Με ενέργεια και κίνητρο 

Όταν αισθανόμαστε μια ύφεση της ενέργειας, είτε αυτή είναι σωματική, όπως λόγω έλλειψης ύπνου, είτε συναισθηματική, σαν να είμαστε απλώς υπερβολικοί, αυτά τα κόλπα μπορούν να βοηθήσουν τον εγκέφαλό μας να τεθεί σε δράση. 

Εικόνα
energeia

Ένα κρύο ντους

Ακόμα κι αν δεν κάνετε κρύο ντους, ένα «κρύο», γνωστό και ως κρύο ξέβγαλμα περίπου 30 δευτερολέπτων έως δύο λεπτών, θα είναι σαν ένα φλιτζάνι καφέ για το κυκλοφορικό σας σύστημα. 

Σόλο πάρτι χορού

Σας προτείνουμε 10 λεπτά, αλλά αν έχετε χρόνο μόνο για ένα τραγούδι, είναι αρκετό. Η μουσική μεταφέρει δονήσεις και οι δονήσεις μπορούν να χειραγωγήσουν πλήρως τον τρόπο που νιώθετε. Απλώς σκεφτείτε τη μουσική σπα . Ακούστε μια αισιόδοξη μελωδία και αφήστε τον εαυτό σας να χορέψει και να ρέει αυτό στο αίμα—οι μελέτες λένε ότι μπορεί ακόμη και να ενισχύσει τις διαπροσωπικές και γνωστικές δεξιότητες. 

Χαρούμενος 

Ενώ ως έθνος έχουμε προδιάθεση σε πολλά ζητήματα ψυχικής υγείας, όπως η κατάθλιψη και το άγχος, δεν χρειάζεται να είμαστε πάντα κατηγορηματικά καταθλιπτικοί για να είμαστε ευθέως λυπημένοι . Για να ανατρέψετε αυτή τη συνοφρυωμένη κατάσταση, δοκιμάστε τα εξής: 

Cardio: Οι ενδορφίνες που λαμβάνουμε από μια προπόνηση cardio (οτιδήποτε από μια εξαιρετικά έντονη προπόνηση έως ένα γρήγορο περπάτημα γύρω από το μπλοκ) ενισχύουν χημικά αυτές τις ορμόνες ευτυχίας, οπότε δεν χρειάζεται καν να το σκεφτόμαστε. Τι, σου είναι δύσκολο; 

Καταγραφή ή ζωγραφική: Συμπεριλαμβανομένου, αλλά χωρίς περιορισμό, αυτών των δύο πρακτικών αυτορρύθμισης εστιασμένων στο συναίσθημα, περίπου 30 λεπτά μιας δωρεάν πρακτικής όπως αυτή που δεν έχει πραγματικούς στόχους ή προσδοκίες, απλώς ρέει και διασκεδάζει, μπορεί να αλλάξει εντελώς τη διάθεση που είστε αυτή τη στιγμή. Εάν το ημερολόγιο είναι το καταφύγιο σας , κάντε  ένα βήμα και δοκιμάστε να αναφέρετε ορισμένα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες. 

Εικόνα
happy

Ηρεμία 

Οι λύσεις για να περάσετε σε μια κατάσταση ηρεμίας θα πρέπει να είναι στο οπλοστάσιο οποιουδήποτε, χωρίς εξαίρεση. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε εύλογα ή βέλτιστα, διανοητικά ή σωματικά, όταν βρισκόμαστε σε σοβαρή κατάσταση άγχους και πίεσης, επομένως η ρύθμιση του μυαλού και του σώματός μας είναι η πρώτη δουλειά. 

Γείωση

Εάν το χρόνιο στρες αισθάνεστε ότι είναι ένα ενσωματωμένο μέρος του τρόπου ζωής σας, φροντίστε να γειωθείτε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Οι πρακτικές γείωσης που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι είναι εξαιρετικές, αλλά φροντίστε να βγαίνετε στη φύση τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, είτε περπατάτε ξυπόλητοι στο πάρκο κοντά στο σπίτι σας για 10 λεπτά ένα πρωί πριν τη δουλειά είτε προγραμματίζετε μια πεζοπορία το Σαββατοκύριακο. 

Εικόνα
ηρεμια

Breathwork

Όχι μόνο για τους λάτρεις της κουνταλίνι, η αναπνοή είναι απίστευτα αποτελεσματική, μεταμορφωτική και διαθέσιμη σε όλους μας. Δοκιμάστε πέντε λεπτά αναπνοής σε κουτί - εισπνεύστε για τέσσερις μετρήσεις, κρατήστε για τέσσερις μετρήσεις, εκπνεύστε για τέσσερις μετρήσεις και κρατήστε την εκπνοή για τέσσερις μετρήσεις. Η κορτιζόλη σας θα πέσει κατακόρυφα. 

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Πώς να αφήσεις πίσω το παρελθόν σου και να ξεκινήσεις τη νέα σου χρονιά

Αγαπημένο