ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Πώς να αφήσεις πίσω το παρελθόν σου και να ξεκινήσεις τη νέα σου χρονιά

Συμβουλές για να γεμίσετε με περισσότερη θετική ενέργεια!
04.01.2022
3
'
Ψυχολογία Istock

Για να κλείσουμε φέτος με ένα σαφές όραμα για τις προθέσεις και τους στόχους που θέλετε να θέσετε για το 2022, θα μοιραστούμε απλούς τρόπους για να ξεκινήσετε τη νέα χρονιά με θετική νοοτροπία.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές ως οδικό χάρτη για να ρυθμίσετε τον εαυτό σας για περισσότερη ευτυχία, αγάπη και πληρότητα. Έχει να κάνει με τη διαχείριση της νοοτροπίας σας, την αναθεώρηση της εστίασής σας, την ιεράρχηση της κίνησης και την επανάληψη αυτής της διαδικασίας.

Διαβάστε παρακάτω για τη λίστα με όλα τα βήματα που θα σε κάνουν να ξεκινήσεις από την αρχή:

1. Αλλάξτε την πρωινή σας ρουτίνα

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΡΕΕΙ ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΕΣΤΊΑΣΗ. Σε τι θέλεις να δώσεις ενέργεια φέτος; Καλύτερη δουλειά, σχέση, υγεία, σπίτι; Όλα είναι δυνατά αν είστε πρόθυμοι να εστιάσετε σε αυτό που θέλετε και να αναλάβετε δράση προς αυτό.

 Δραστηριότητα: Αφιερώστε τα πρώτα 10 λεπτά της ημέρας σας αποφασίζοντας πού θέλετε να εστιάσετε την ενέργειά σας. Όχι πάντως στο Instagram.

Εικόνα
energeia

 2. Κατεβάστε την εφαρμογή "Happy Not Perfect"

Εντάξει, είναι μία αγαπημένη εφαρμογή αν αγαπάτε τη τεχνολογία, και λειτουργεί πραγματικά.Βασίζεται σε αιώνες επιστήμης και έρευνας. Είναι μια εφαρμογή που μετατρέπει τη γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία (CBT) σε καθημερινό παιχνίδι για μια πιο υγιή νοοτροπία. Προκαλέστε τον εαυτό σας να περάσετε κάθε μέρα τον Ιανουάριο ολοκληρώνοντας μια προπόνηση ευτυχίας στην εφαρμογή Happy Not Perfect. Στην πεντάλεπτη προπόνηση του εγκεφάλου, θα κάψετε τις ανησυχίες, θα γράψετε ένα ημερολόγιο με ευγνωμοσύνη, θα θέσετε στόχους και θα εστιάσετε στην αυτοσυμπόνια—επτά βήματα που υποστηρίζονται από τη νευροεπιστήμη θα ολοκληρωθούν σε πέντε λεπτά.

3. Μετακινήστε το σώμα σας

Ξεχάστε να εγγραφείτε για μια συνδρομή γυμναστηρίου που μπορεί να μην χρησιμοποιήσετε καν μετά τον Ιανουάριο. Δημιουργήστε τη δική σας μουσική λίστα αναπαραγωγής και κινήστε το σώμα σας κάθε πρωί για μια δόση ενδορφινών που θα σας κάνουν να αισθάνεστε καλά. Ακόμα κι αν ξεκινήσετε με κακή διάθεση, δοκιμάστε το - σας υπόσχομαι μετά από ένα ή δύο τραγούδια, θα το νιώσετε.

Εικόνα
fitness

4. Manifest

Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε αυτό που θέλουμε αν δεν ξέρουμε τι θέλουμε. Γράψτε μια λίστα με 10 στόχους που θέλετε να πετύχετε και βάλτε την σε ένα μέρος που κοιτάζετε τακτικά, όπως στο ψυγείο ή στην ντουλάπα, ώστε να μπορείτε να έχετε τους στόχους σας στο μάτι.

Δραστηριότητα: Σημειώστε 10 στόχους που θέλετε να πετύχετε φέτος και κολλήστε τους στον καθρέφτη/ντουλάπα/ψυγείο σας.

5. Όρια

Γράψτε μια λίστα με τα όρια που δεν θα ανεχτείτε να ξεπεραστούν φέτος και κολλήστε τα στον καθρέφτη σας. Προστατέψτε την ενέργειά σας για τα έργα και τους ανθρώπους που το αξίζουν. Mοιραστείτε με σύνεση.

Δραστηριότητα: Γράψε μια λίστα με πράγματα που δεν θα ανεχτείς φέτος.

6.Αυτοεκτίμηση

Ενώ διαβάζετε αυτό το άρθρο, βγάλτε το τηλέφωνό σας και ρυθμίστε ένα καθημερινό ξυπνητήρι για να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας ότι πρέπει να έχετε μια στιγμή αυτοεκτίμησης. Είναι τόσο εύκολο για εμάς να ξεχάσουμε να εκτιμήσουμε τον εαυτό μας και αυτή η χρονιά δεν πρόκειται να είναι μια χρονιά όπου ξεχνάμε. «Εσύ είσαι υπέροχα μοναδική και σε ένα καταπληκτικό ταξίδι που μόνο θα γίνει καλύτερο».

Δραστηριότητα: Ορίστε μια "υπενθύμιση αυτοεκτίμησης" στο τηλέφωνό σας."

Εικόνα
aftoektimisi

 

Μπορεί ακόμη να σε ενδιαφέρει: Πώς η διατροφή σου επηρεάζει την ψυχολογία σου - Έρευνα από το Harvard

 

Αγαπημένο