ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Γιατί όλες οι διάσημες επιλέγουν το Pilates; Η Έρη Καμπανοπούλου εξηγεί τα οφέλη του και μας προτείνει 4 ασκήσεις

4 εύκολες ασκήσεις Pilates για να κάνετε σπίτι
1
'

Η Παρασκευή είναι εδώ, όπως και το ραντεβού μας με την εβδομαδιαία fitness στήλη μας, όπου με την βοήθεια της καθηγήτριας φυσικής αγωγής και αθλητισμού Έρης Καμπανοπούλου, θέλουμε να σας παρακινήσουμε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να κάνετε μερικές ασκήσεις και να δυναμώσετε το σώμα σας.

Σήμερα λοιπόν η Έρη Καμπανοπούλου μας εξηγεί τα οφέλη του Pilates, μια γυμναστική που επιλέγουν όλες οι διάσημες, Ελληνίδες και ξένες.

Φυσικά η γυμνάστριά μας, μας προτείνει 4 ασκήσεις για να κάνετε στο σπίτι και να δείτε το σώμα σας να αλλάζει.

Μπορεί ακόμη να σας ενδιαφέρει: Tabata time: Η Έρη Καμπανοπούλου μας προτείνει 4 ασκήσεις για γρήγορη καύση λίπους

Εικόνα
Γιατί όλες οι διάσημες επιλέγουν το Pilates; Η Έρη Καμπανοπούλου εξηγεί τα οφέλη του και μας προτείνει 4 ασκήσεις

 

Τα οφέλη του Pilates Mat

Το Pilates Mat βοηθάει στην ελαστικότητα, τη μυϊκή ενδυνάμωση και την κινησιολογία του σώματος. Επιλέγοντας τη συγκεκριμένη γυμναστική μπορείτε να καταπολεμήσετε ιδιαίτερα τους πόνους στη μέση αλλά και στον αυχένα. Επιπλέον οι ασκήσεις Pilates γίνονται συνήθως χωρίς αντιστάσεις αλλά κυρίως με το βάρος του σώματος.

Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στον έλεγχο της αναπνοής, ενώ προσαρμόζονται σε όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης αλλά και σε όλες τις ηλικίες. Βελτιώνουν την ευλυγισία αλλά και τη στάση του σώματος.

4 εύκολες ασκήσεις Pilates Mat

Άσκηση 1

Ξεκινάμε ξαπλωμένοι στο πλάι και στηρίζουμε το χέρι στον πήχη μας. Το ένα πόδι είναι λυγισμένο ενώ το άλλο τεντωμένο. Το ελεύθερο χέρι είναι σηκωμένο ψηλά ή στην ευθεία μας. Πιέζοντας λοιπόν τον γοφό μας σηκωνόμαστε από το έδαφος και μένουμε σταθεροί σε ένα ύψος. Ξεκινάμε επαναλήψεις με το τεντωμένο πόδι.

Video file

 

Άσκηση 2

Ερχόμαστε σε θέση πυραμίδας και είμαστε στις μύτες των ποδιών στηριζόμενοι στις παλάμες μας και επαναφέρουμε με σανίδα. Προσέχουμε πάντα ο κορμός μας να είναι ενεργοποιημένος για τη στήριξη του σώματος μας.

Video file

 

Άσκηση 3

Ερχόμαστε σε τετραποδική θέση και σηκώνουμε αντίθετο χέρι- πόδι. Όταν ισορροπήσουμε ξεκινάμε μικρές συνεχόμενες κινήσεις προς τα πάνω. Οι ραχιαίοι μας θα πρέπει να είναι πολύ σφιχτοί για καλύτερη ισορροπία.

Video file

 

Άσκηση 4

Ερχόμαστε σε θέση κοιλιακών και είμαστε καθισμένοι με λυγισμένα γόνατα. Στο σήκωμα ανοίγουμε προς τα έξω τα χέρια μας και στην επαναφορά κλείνουμε μπροστά.

Video file

 

Tip: Όλες τις ασκήσεις τις επαναλαμβάνουμε για 15 φορές και 3 set.

Διαβάστε ακόμη: 4 ασκήσεις με λάστιχο που γυμνάζουν όλο το σώμα από την Έρη Καμπανοπούλου

Αγαπημένο