ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε πέννες με κολοκυθάκια σε λευκή σάλτσα

Μια εύκολη συνταγή που θα λατρέψεις!
11.09.2021
2
'
See the video
Πέννες με κολοκυθάκια σε λευκή σάλτσα

Μακαρονάδα με κολοκυθάκια και λευκή σάλτσα, ή αλλιώς μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, ιδανική για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο για μαγείρεμα. Αν έχεις κολυθάκια που σου έχουν "ξεμείνει" δοκίμασέ την σήμερα κιόλας.

Υλικά Συνταγής

Για τα κολοκυθάκια

  • 4 μικρά κολοκυθάκια τρυφερά με τα λουλούδια τους
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα κρασιού

  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. λευκό κρασί
  • 100 γραμ καπνιστή πανσέτα (αλλαντικό)
  • Λίγα φύλλα φρέσκο δυόσμο
  • Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι κατά βούληση
  • 250 γραµ. πένες ή άλλο ζυμαρικό

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε πάνω σε πετσέτα να μαζέψει την υγρασία τους. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια για λίγα λεπτά να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και τα αφήνουμε στην άκρη. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερα από όσο αναγράφεται στην συσκευασία.

Για τη σάλτσα

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Σπάμε την σκελίδα σκόρδου. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4’. Προσθέτουμε το σπασμένο σκόρδο και σοτάρουμε για 1’. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη καπνιστή πανσέτα και σοτάρουμε για 2’. Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Με τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τις πένες όπως στάζουν και τις προσθέτουμε στο τηγάνι με την σάλτσα κρασιού. Προσθέτουμε τα τηγανισμένα κολοκυθάκια και το τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο. Ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά για να αραιώσει η σάλτσα. Ανακατεύουμε τα υλικά και σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα τη μακαρονάδα με κολοκυθάκια σε λευκή σάλτσα. Είναι μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα που γίνεται στο πι και φι, γευστική και απολαυστική. Η σάλτσα κρασιού έχει λεπτή και φίνα γεύση και δίνει φανταστική σπιρτάδα δένοντας καταπληκτικά με τη δροσιά του κολοκυθιού.

Δες και αυτό: Φτιάξε ριζότο με σπανάκι και τηγανητό αβγό

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!