ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Φτιάξε Spaghetti Alfredo

Τα αξίζει τα… λιπαρά του!
07.08.2021
See the video
Spaghetti Alfredo

Λευκή κρεμώδης σάλτσα, σαν βελούδο, αγκαλιάζει τα ζυμαρικά, μαζί και την ψυχή. Η αυθεντική σάλτσα alfredo βασίζεται στη μίξη βουτύρου, παρμεζάνας και λίγου νερού από τα μακαρόνια και πιπεριού. Απλά, λιτά και πολύ… βουτυρένια.

Η αλήθεια είναι πως τα μακαρόνια alfredo δεν είναι μια συνταγή για κάθε μέρα, καθώς έχει αρκετά λιπαρά, ωστόσο μια στο τόσο μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια...

ΥΛΙΚΑ (για 4 γενναίες μερίδες)

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1-2 μικρά κλαδάκια φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. αλάτι χοντρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε μπόλικο νερό. Το αφήνετε να κοχλάσει, ρίχνετε το αλάτι και τα μακαρόνια. Βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου ή με τα γούστα σας. Παράλληλα, βάζετε ένα ευρύχωρο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά. Ρίχνετε μέσα το βούτυρο. Όταν αρχίσει να λιώνει ρίξτε το σκόρδο και το θυμάρι (τα χρησιμοποιήσετε) και τα αφήνετε για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά. Δεν θέλετε υψηλή θερμοκρασία γιατί κινδυνεύει να καεί το βούτυρο και να βαρύνει πολύ η γεύση και το άρωμά του.

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και αμέσως ρίχνετε την παρμεζάνα τριμμένη. Τρίψτε περίπου τα ¾ της ποσότητας της παρμεζάνας, το υπόλοιπο κρατήστε το για το σερβίρισμα. Τρίψτε και όσο πιπέρι θέλετε εσείς. Αφαιρέστε τα σκόρδα. Ρίξτε την σάλτσα alfredo στα μακαρόνια που έχετε πριν σουρώσει. Ανακατέψτε καλά. Είναι σημαντικό, όταν σουρώνετε τα μακαρόνια να μην είστε τόσο επιμελείς στο σούρωμα, αφήστε δηλαδή ελάχιστο νεράκι από το βράσιμό τους. Υπολογίστε περίπου ότι αφήνετε μισό φλιτζάνι του τσαγιού από το αμυλούχο νεράκι.

Αυτό θα βοηθήσει πολύ να δέσει καλύτερα η σάλτσα αλλά να μην πήξει. Θα έχει δηλαδή μια καλή δομή, κρεμώδη και απαλή. Σερβίρετε αμέσως τα μακαρόνια, καλύτερα σε πιάτα που έχετε από πριν ζεστάνει λίγο στον αέρα του φούρνου σας. Τρίψτε μπόλικη παρμεζάνα και πιπέρι, ανοίξτε κι ένα κρασί και απολαύστε!

Διάβασε επίσης: Φτιάξε παγωτό cheesecake με φράουλες

Αγαπημένο