ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε σολομό με πικάντικες φακές και φασολάκια

Η εύκολη συνταγή που θα σε ξετρελάνει!
06.09.2021
3
'
See the video
Σολομός με πικάντικες φακές και φασολάκια

Αν ψάχνεις μια νόστιμη συνταγή, που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια, σου προτείνουμε να δοκιμάσεις σολομό με πικάντικες φακές και φασολάκια. Είναι ένα πρωτότυπο πιάτο, το οποίο είναι σίγουρο πως θα κάνει "αίσθηση" στο τραπέζι. 

Υλικά Συνταγής

Για το σολωμό και τις φακές

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπέρια
  • 1 κ.γλ. κόλιανδρο
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • 1 κ.γλ. πάστα κάρυ
  • αλάτι - πιπέρι
  • 2½ φλ. φακές
  • 250 γραμ. φρέσκα φασολάκια
  • 1 φλ. αποφλοιωμένα ντοματίνια
  • μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 φιλέτα φρέσκο σολωμό

Για τη σάλτσα

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα )
  • λίγες σταγόνες κόκκινο ξύδι
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Για τον σολομό με πικάντικες φακές και φασολάκια

Συγκεντρώνουμε πρώτα τα υλικά μας. Στη συνέχεια για τη συνταγή φακές με σολομό, Ζεσταίνουμε πρώτα σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδι, καρότο, σέλερι, σκόρδο και καυτερή πιπεριά. Ανακατεύουμε τακτικά να μαλακώσουν για 3′-4′. Προσθέτουμε το κόλιανδρο, το κύμινο και την πάστα κάρυ και ψήνουμε για 1′-2′ να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματα τους. Προσθέτουμε τις φακές και 4 φλ. νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 25′ περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι φακές αλλά να μην λιώσουν. Προσθέτουμε τότε αλάτι, πιπέρι, τα φασολάκια, τα ντοματίνια ολόκληρα και λίγο ώμο ελαιόλαδο και βράζουμε δυνατά για 5′-7′. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν για 10′. Στο μεταξύ, αλείφουμε τα φιλέτα σολομού με σταγόνες ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στη σχάρα μέχρι ο σολομός να λιώνει με πιρούνι σε φλούδες-κομμάτια. Περίπου για 6′-7 ´ συνολικά.

Για την βινεγκρέτ

Χτυπάμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το λεμόνι με λίγο αλάτι.

Για το σερβίρισμα

Ισομοιράζουμε τις φακές σε πιάτα, βάζουμε λίγες φλούδες – κομματάκια σολομού, περιχύνουμε με την βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Διάβασε και αυτό: Έξυπνες συνταγές για Brunch που θα λατρέψεις

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!