ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε vegan μακαρονάδα με φυτικό κιμά

Μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή!
08.09.2021
3
'
See the video
Vegan μακαρονάδα με φυτικό κιμά

Μακαρόνια με κιμά vegan, γιατί αυτή η συνταγή που μας έχει μεγαλώσει είναι πεντανόστιμη και στην vegan εκδοχή της! Αν έχεις ενδοιασμούς, σταμάτα να το σκέφτεσαι, καθώς είναι ιδανική για όλους τους ουρανίσκους, και σίγουρα θα την αγαπήσουν μικροί και και μεγάλοι. 

Υλικά Συνταγής

  • 250 γραµ. σπαγγέτι
  • 250 γραµ. φυτικό κιμά (κατεψυγμένο)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 καρότο ψιλοτριμμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 200 γραµ. ντοματίνια μακρόστενα
  • 250 γραµ. ντοματάκια κον κασέ
  • 500 γραµ. νερό ζεστό
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κομμάτι ξύλο κανέλας
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. αλεσμένη αμυγδαλόψυχα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα vegan μακαρόνια με κιμά συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά μας. Στη συνέχεια, για αυτά τα vegan μακαρόνια θα χρησιμοποιήσουμε μια φαρδιά κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το λεπτοκομμένο κρεμμύδι για 2-3′ να γίνει διάφανο, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1’. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα να βγάλει τα αρώματα του για 1’. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε για 1’. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το καρότο. Προσθέτουμε τον φυτικό κιμά κι ανακατεύουμε. Βάζουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα. Περιχύνουμε με το ζεστό νερό. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8’. Αφήνουμε τα μπαχαρικά, κανέλα και δαφνόφυλλο να αρωματίσουν την μακαρονάδα για 2-3′ και τα αφαιρούμε. Ανακατεύουμε τακτικά τα vegan μακαρόνια με κιμά. Τέλος πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ραντίζουμε λίγο ελαιόλαδο ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Σερβίρουμε την ζουμερή μακαρονάδα με κιμά σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο.

Διάβασε επίσης: Φτιάξε bao buns με πανσέτα και πίκλα αγγούρι

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!