ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Οι τέλειοι αφράτοι ρεβυθοκεφτέδες της γιαγιάς

To falafel στην πιο παραδοσιακή του μορφή.
27.04.2021
3
'
φαλάφελ ρεβυθοκεφτέδες συνταγή Istock

Ακόμα και αν δε νηστεύεις το Πάσχα, νηστίσιμες συνταγές όπως αυτή για τους ρεβυθοκεφτέδες σαν της γιαγιάς,  σίγουρα αξίζουν την προσοχή σου. Ανήκουν στην creme de la creme από τις νηστίσιμες συνταγές, είναι θρεπτικοί, αφράτοι και νόστιμοι! Μια δοκιμή θα σε πείσει πως οι συγκεκριμένοι, είναι οι καλύτεροι ρεβυθοκεφτέδες και δεν υπερβάλλουμε. Πάμε λοιπόν να δούμε την συνταγή για falafel... αλλιώς:

Υλικά

  • 500 γρ ρεβίθια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι στον τριφτή
  • 5 μεγάλες σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
  • 50 γρ φρυγανιά
  • 1 κ.τ.γ κύμινο σε σκόνη
  • 1 κ.τ.γ κόλιανδρο ξερό σε σκόνη
  • Μια μικρή καυτερή πράσινη πιπεριά (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. μπεiκιν πάουντερ
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ηλιέλαιο μισό λίτρο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Βάλτε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ με πολύ κρύο νερό, σκεπάστε με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας.
  • Αφήστε τα να μουλιάσουν για 24 ώρες αλλάζοντας το νερό 3 φορές, μετά ξεπλύνετε τα ρεβίθια και στραγγίστε.
  • Βάλετε τα μουσκεμένα ρεβίθια στο ψυγείο μέσα σε ένα σουρωτήρι.
  • Βάλτε τα πλυμένα και στραγγισμένα ρεβίθια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, προσθέστε το πολτοποιημένο σκόρδο , το τριμμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, την μαγειρική σόδα, το μπεικιν πάουντερ, την καυτερή πιπεριά και τα μπαχαρικά (κύμινο και ξερό κόλιανδρο).
  • Ανακατέψετε στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και μετά από 2 λεπτά για 1 λεπτό σε δυνατή ταχύτητα και μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
  • Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά.
  • Καλύψτε και βάλετε την στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Θερμάνετε το λάδι στους 170˚C
  • Αφαιρέστε το μείγμα falafel από το ψυγείο και χρησιμοποιώντας τα βρεγμένα χέρια σας, πλάσετε σε μπάλες 2 πόντων.
  • Τηγανίστε τα falafel σε παρτίδες, 4-6 κάθε φορά.
  • Μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγάνα με ένα χρυσαφί χρώμα περίπου 3-4 λεπτά.
  • Μεταφέρετε τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το επιπλέον λάδι που μπορεί να υπάρχει στο Φαλαφελ
  • Σερβίρετε τα με πίτες Αραβικές και σάλτσα ταχίνι.
  • Τα συνοδεύουμε με αγγουράκι τουρσί η και με ανάμικτα τουρσί (ρέβα, καρότο, κουνουπίδι) τούφες από μαιντανό και κόλιανδρο, ντομάτα, ραπανάκια και ρόκα

*Η συνταγή είναι από το petros-syrigos.com

Αγαπημένο