ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Νηστίσιμες σουπιές με σπανάκι

Εύκολες γρήγορες και νόστιμες σουπιές με σπανάκι!
21.04.2022
1
'
See the video
Νηστίσιμες σουπιές με σπανάκι Σουπιές

Διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα μια περίοδο που ακόμα και για εκείνους που δεν νηστεύουν, τα φαγητά γίνονται λιτά, χορτοφαγικά, απαλλαγμένα από ζωική πρωτεΐνη.

Οι σουπιές με σπανάκι είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε, ένα απλό νόστιμο και χορταστικό φαγητό ιδανικό για νηστεία.

Υλικά για τις σουπιές με σπανάκι

  • 600 γρ. σουπιές, καθαρό βάρος
  • 600 γρ. σπανάκι, καθαρό βάρος
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο ή μισό φλιτζάνι κρασί
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μαζί και αρκετό από το πράσινο μέρος τους
  • άνηθος (μισό περίπου φλιτζάνι ψιλοκομμένος)
  • μάραθος (μισό περίπου φλιτζάνι ψιλοκομμένος)
  • λίγα φύλλα δυόσμου (8-10)
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λεμόνι για το σερβίρισμα

Σουπιές με σπανάκι- Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα μυρωδικά.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα, μαζί και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά για 2-3 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις σουπιές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια, δηλαδή μια σουπιά κόβεται σε 5 κομμάτια.
  4. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε, ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το αλκοόλ και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί.
  5. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ, ανακατεύουμε.
  6. Ήρθε η ώρα για το σπανάκι. Εδώ δεν χρειάζεται κόψιμο, βάζουμε τα φύλλα όπως είναι, τους ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν. Η ένταση της φωτιάς να είναι μέτρια προς δυνατή.
  7. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, τον άνηθο, τον μάραθο και τον δυόσμο, προσθέτουμε αν θέλουμε λίγο αλάτι ακόμη και μπλόκο πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 40 - 50.
  8. Όταν ετοιμαστεί το φαγητό, το βγάζουμε από τη φωτιά, στύβουμε λεμόνι και σερβίρουμε.

Δες και αυτό: Νηστίσιμη χορτόπιτα από την Κατερίνα Λένη

Αγαπημένο