ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Νηστίσιμο λαχανόρυζο με ντομάτα και λεμόνι

Εύκολο λαχανόρυζο ιδανικό για εσάς που νηστεύετε!
20.04.2022
1
'
See the video
Νηστίσιμο λαχανόρυζο με ντομάτα και λεμόνι Λαχανόρυζο

Διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα μια περίοδο που ακόμα και για εκείνους που δεν νηστεύουν, τα φαγητά γίνονται λιτά, χορτοφαγικά, απαλλαγμένα από ζωική πρωτεΐνη.

Το λαχανόρυζο με ντομάτα και λεμόνι είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε, ένα απλό νόστιμο και χορταστικό φαγητό ιδανικό για νηστεία.

Υλικά για το λαχανόρυζο με ντομάτα και λεμόνι

  • 1 μικρό λάχανο
  • 50 γρ. ρύζι
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • μερικά κλαδάκια άνηθο
  • 2-3 καρότα
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • ελαιόλαδο (80-100 ml)
  • αλάτι και πιπέρι

Λαχανόρυζο με ντομάτα και λεμόνι- Εκτέλεση

  1. Βάζουμε στη φωτιά μια μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
  3. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
  4. Αφήνουμε να μαραθούν για 3-4 λεπτά.
  5. Κόβουμε το λάχανο στη μέση, αφαιρούμε το κοτσάνι, και κόβουμε το λάχανο με μαχαίρι σε κομμάτια πάχους ενός περίπου εκατοστού.
  6. Βάζουμε το κομμένο λάχανο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας για να μην κάρι και κολλήσει το λάχανο.
  7. Κόβουμε τα καρότα σε μπαστουνάκια και τα ρίχνουμε κι αυτά στην κατσαρόλα.
  8. Ανακατεύουμε ξανά.
  9. Όταν το λάχανο βγάλει τα υγρά του και μειωθεί σε όγκο,  διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτηράκι του κρασιού νερό και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα.
  10. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 30-40 λεπτά.
  11. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι και τον άνηθο ψιλοκομμένο.
  12. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και λίγο μπούκοβο καυτερό, αν αγαπάμε τις πιο δυνατές γεύσεις.
  13. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 12 περίπου λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι. Σερβίρουμε το λαχανόρυζο!

Δες και αυτό: Μπριάμ με λαχανικά στο φούρνο

Αγαπημένο