ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Φασολάδα στο φούρνο

Μια εναλλακτική λύση αν δεν θέλετε να φάτε την κλασική φασολάδα!
22.04.2022
1
'
Φασολάδα στο φούρνο Φασολάδα συνταγή

Διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα μια περίοδο που ακόμα και για εκείνους που δεν νηστεύουν, τα φαγητά γίνονται λιτά, χορτοφαγικά, απαλλαγμένα από ζωική πρωτεΐνη.

Η φασολάδα στο φούρνο που μας προτείνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε, ένα απλό νόστιμο και χορταστικό φαγητό ιδανικό για νηστεία.

Υλικά για την φασολάδα στον φούρνο

  • 500 γρ. λόπια (φασόλια Καταβιάς Ρόδου) ή φασόλια μέτρια
  • 2 ντομάτες μεγάλες ψιλοκομμένες (ή κομμένες σε φέτες)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελ. σκόρδο
  • 1/4 ματσ. μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1½ lt νερό

Φασολάδα στον φούρνο- Εκτέλεση

  1. Για την παραδοσιακή φασολάδα στο φούρνο από τη Ρόδο, θα χρειαστούμε γάστρα, ή πήλινο σκεύος με καπάκι.
  2. Βράζουμε τα λόπια (φασόλια) με κρύο νερό σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μισομαλακώσουν για περίπου για 40′.
  3. Σουρώνουμε τα φασόλια και πετάμε το νερό.
  4. Σε πήλινο σκεύος με καπάκι βάζουμε μέσα τα φασόλια τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τις ντομάτες, τον μαϊντανό και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι.
  5. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και 1,5 λίτρο ζεστό νερό.

Για το ψήσιμο

Σκεπάζουμε τη γάστρα με καπάκι και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, για περίπου 2 ώρες, μέχρι να πιει το φαγητό όλα τα υγρά του, να μαλακώσουν καλά τα φασόλια και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.

Tip: Λόγω της ημέρας (Μεγάλη Παρασκευή) μπορείτε να μην χρησιμοποιήσετε λάδι.

Δες και αυτό: Εύκολο και γρήγορο φακόρυζο

Αγαπημένο