Φτιάξε δροσερή σαλάτα caprese με ντοματίνια, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

01.08.2021

Μοτσαρέλα, ντομάτα, βασιλικός. Αυτά τα τρία υλικά φτιάχνουν μια από τις καλύτερες καλοκαιρινές, κι όχι μόνο καλοκαιρινές, σαλάτες. Η caprese είναι μια σαλάτα vera italiana, που στην Ελλάδα συναντάμε πολύ συχνά σε εστιατόρια, όπως πολλές γεύσεις της γείτονος. Χχρωματιστά ντοματίνια, μια ωραία bufala, μια μοτσαρέλα από βουβαλίσιο γάλα, και το αγαπημένο μας pesto βασιλικού. Μαζί με λίγο καλό ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο, φτιάχνουμε μέσα σε λιγότερο από 5 λεπτά μια πολύ καλή caprese, δροσερή και νόστιμη. Τα ωραία, φρέσκα υλικά δίνουν πάντα ωραία αποτελέσματα. 

Υλικά

  • 500 γρ. ντοματίνια (αν βρείτε βάλτε διάφορα χρώματα)
  • 250 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
  • 1 κ.σ. πέστο βασιλικού (έτοιμο ή σπιτικό)
  • 1-2 κ.σ ελαιόλαδο αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα ντοματίνια. Σε ένα ευρύχωρο μπολ βάζουμε τα ντοματίνια, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε καλά. Σε μια μικρή πιατέλα ή ένα μπολ σερβιρίσματος βάζουμε την μοτσαρέλα ολόκληρη και αραδιάζουμε τριγύρω τα ντοματίνια. Ρίχνουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας και τρίβουμε πιπέρι, και η σαλάτα μας είναι έτοιμη!

Διάβασε επίσης: Φτιάξε vintage καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκάλι και μπισκότα