ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε κέικ σαν φανουρόπιτα

Θα το αγαπήσεις!
01.10.2021
2
'
See the video
Κέικ σαν φανουρόπιτα

Αυτό το νηστίσιμο κέικ σαν φανουρόπιτα μπορεί να μην είναι η κλασική συνταγή για φανουρόπιτα, είναι όμως ένα vegan κέικ αφράτο (με γεύση φανουρόπιτας) για να το φτιάχνεις όλο το χρόνο. Ιδανικό για το πρωινό σου, το σχολείο την δουλειά, ακόμη και για απλό σνακ.

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γραμ. φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + 50 γρ. λιωμένο
  • 200 γραμ. ζάχαρη μαύρη ή μισή μισή (λευκή -μαύρη)
  • 100 γραμ. λεμονάδα με ανθρακικό
  • 50 γραμ. κονιάκ
  • 220 γραμ. χυμό πορτοκάλι φρ.
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 150 γραμ. σταφίδες ανάμεικτες
  • 100 γραμ. καρυδόψιχα
  • 2 πορτοκάλια ακέρωτο (το ξύσμα)
  • 2 πρ. αλάτι
  • 40 γραμ. λιναρόσπορο
  • σουσάμι ή ανάμεικτα

Για το μείγμα μπαχαρικών

  • 1 κ.γλ. γεμάτο κανέλα
  • 1/2 κ.γλ. γαρίφαλο
  • 1/3 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 28 ή 30 εκατοστά και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Ψιλοκόβουμε τη καρυδόψιχα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το καρύδι και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Βάζουμε σε ένα μπολ το φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και φυλάμε το λιωμένο στην άκρη για το τέλος. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός για 3 λεπτά να κρεμώσει το μείγμα. Ανακατεύουμε τη σόδα στο χυμό και το προσθέτουμε στο μπολ με τα υλικά του κέικ. Προσθέτουμε τη λεμονάδα, το κονιάκ, το ξύσμα, το αλάτι, τους σπόρους και το μείγμα μπαχαρικών. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με τις σταφίδες και το καρύδι στο μείγμα για την εύκολη φανουρόπιτα. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα έως ότου εξαφανιστεί το αλεύρι. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ίσα – ίσα να χαθεί στο μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς C, στην κάτω σχάρα για 50 λεπτά περίπου. Εναλλακτικά, ψήνουμε σε αέρα στους 160 βαθμούς C, στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 λεπτά. Δε βγάζουμε από το φούρνο, αν δεν σιγουρευτούμε ότι το μαχαίρι βγαίνει καθαρό από το κέντρο του κέικ.

Δες και αυτό: Buddha Bowl - 3 συνταγές με πρωτεΐνη

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!