ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Σήμερα τρώμε ριζότο με γαρίδες και σπαράγγια

Πρέπει να το φτιάξεις με την πρώτη ευκαιρία!
03.10.2021
2
'
See the video
Ριζότο με γαρίδες και σπαράγγια

Αν ψάχνεις ένα πιάτο το οποίο θα σε κρατήσει "γεμάτη" τότε το ριζότο με γαρίδες και σπαράγγια είναι ιδανικό για εσένα! Μιλάμε για ένα πιάτο που όποιος και να το δοκιμάσει θα το αγαπήσει με την πρώτη μπουκιά. 

Υλικά Συνταγής

  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό γαρίδες
  • 6-8 σπαράγγια τρυφερά (μικρά και καταπράσινα)
  • 5 φλ. ζεστό ζωμό γαρίδας ή λαχανικών
  • 4-5 στήμονες σαφράν
  • 1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 ½ φλ. ρύζι αρμπόριο
  • 1 ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 1/3 φλ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
  • λίγα τρυφερά σπαράγγια για το γαρνίρισμα των πιάτων
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα σπαράγγια σε κομμάτια 2-3 εκ. Ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ λάδι και ροδίζουμε τις γαρίδες με τα σπαράγγια για 2-3′. Τα βγάζουμε σε μπολ. Κρατάμε μερικές κορυφές σπαραγγιών για το γαρνίρισμα. Σε 1/2 φλ. καυτό ζωμό ρίχνουμε το σαφράν και αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά. Σε δυνατή φωτιά και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με προσοχή να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε ανακατεύοντας να γυαλίσει. Ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να πιει το ρύζι όλα τα υγρά του. Ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό ζωμό, κάθε φορά που προσθέτουμε πρέπει προηγουμένως να έχει πιει όλα τα υγρά του. Στη μέση του ριζότο ρίχνουμε το ζωμό με το σαφράν. Όταν χυλώσει γύρω-γύρω και στη μέση παραμένει al dente, ύστερα από περίπου 20-25′, ρίχνουμε ξανά στο ριζότο τις γαρίδες και τα σπαράγγια, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για 1′ λεπτό. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο με το τυρί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσει η κρέμα. Αμέσως σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα και γαρνίρουμε με τα ολόκληρα σπαράγγια και λίγη παρμεζάνα.

Δες και αυτό: Φτιάξε κρεμμυδοτηγανίτες 

Αγαπημένο
Stikoudi
stik with me
Ανακάλυψε τον καλύτερο εαυτό σου με την Κατερίνα Στικούδη!