ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Εύκολα αυγά Μπένεντικτ - Η συνταγή για το τέλειο brunch

Η παραλλαγή που σίγουρα θα μπορέσεις να κάνεις ακόμα και δεν είσαι ο τέλειος σεφ!
23.01.2021
2
'
αυγά Μπένεντικτ μέσα σε τηγάνι

Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να μην αγαπάει τα αυγά. Θεωρούνται υπερτροφή και δεν είναι τυχαίο που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής των παιδιών ώστε να αναπτυχθούν σωστά. Μια από τις πιο δημοφιλείς συνταγές με αυγά, είναι τα αυγά  Μπένεντικτ που επειδή είναι δύσκολα σαν συνταγή, τα τρώμε συνήθως στα αγαπημένα μας εστιατόρια, ωστόσο, υπάρχει μια παραλλαγή της κλασικής συνταγής που μπορείς να κάνεις και στο σπίτι, ακόμα και αν δεν είσαι ο τέλειος σεφ! 

Υλικά

  • Η βάση σου είναι τα αβγά, οπότε θα χρειαστείς κατά προσέγγιση 1 αβγό για κάθε άτομο
  • Λίγο ξύδι
  • Ψωμί 
  • Ζαμπόν ή το αλλαντικό της αρεσκείας σου
  • Μαρούλι και ό,τι άλλο θέλεις


Εκτέλεση

Για τα αυγά Μπένεντικτ, θα πρέπει τα αυγά σου να είναι ποσέ. 

Ιδού ο πιο εύκολος τρόπος για να σου γίνουν όπως τα θες:

  • Χρησιμοποιούμε αυγά κρύα από το ψυγείο.  Βάζουμε 4 δάχτυλα νερό σε μια μικρή και πλατιά κατσαρόλα. Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και ρίχνουμε λίγο ξύδι.
  • Βάζουμε το κάθε αυγό σε ένα μικρό μπολ και με μαλακές κινήσεις το ρίχνουμε στο νερό.
  • Αφήνουμε τα αυγά να ποσαριστούν για 4 λεπτά απ’ τη μια μεριά και τα γυρίζουμε με προσοχή με μια κουτάλα για το τελευταίο λεπτό.  Σκέψου ότι ένα ποσό αβγό θέλει 5 λεπτά να ψηθεί, αλλιώς δεν θα παραμείνει όπως το θέλουμε. Όταν είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε με την τρυπητή κουτάλα, πολύ προσεκτικά πάλι, σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα νερά.
  • Μετά, βάζεις τα αβγά σου πάνω σε ψωμί, στο οποίο θα έχεις βάλει τα υλικά της αρεσκείας σου. Τόσο απλό! 

Bonus info: Ιδανικά, πάνω από τα  αυγά Μπένεντικτ περιχύνεται και η σως ολαντέζ αλλά επειδή είναι για... πιο προχωρημένους, θα σου πρότεινα να την πάρεις έτοιμη και να μην την φτιάξεις μόνος σου. Ωστόσο, μπορείς να φας τα αβγά σου χωρίς την συγκεκριμένη σως.

Αγαπημένο