ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Ανοιξιάτικο πρωινό: Βάφλες με φράουλες

Μία υπέροχη και νόστιμη συνταγή για ένα ανοιξιάτικο πρωινό.
2
'
βάφλες με φράουλες συνταγή iStock

Οι βάφλες είναι ελαφριές και ιδανικές για πρωινό ή brunch. Μπορείς να τις κάνεις πιο υγιεινές από ότι πιστεύεις και να προσθέσεις τα toppings της επιλογής σου. Εδώ θα δεις μια πιο ανοιξιάτικη ιδέα χρησιμοποιώντας φρούτα εποχής όπως οι φράουλες.

Η συνταγή είναι πολύ απλή και κυρίως είναι gluten free σε περίπτωση που έχεις κάποια δυσανεξία. Η μερίδα είναι για 4 άτομα.

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/3 φλιτζάνι νερό
  • 1/4 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα
  • 1 αυγό μεγάλο
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
  • 1 μέτρια μπανάνα, λιωμένη
  • 1/2 φλιτζάνι πουρέ φράουλας
  • 1/2 φλιτζάνι φράουλες σε φέτες

Οδηγίες:

  1. Προθέρμανε τη βαφλιέρα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδύασε όλα τα υλικά εκτός από τις φέτες φράουλας και ανακάτεψε καλά.
  3. Βάλε ελάχιστο λάδι στην βαφλιέρα για να μην κολλήσουν.
  4. Ακολούθησε τις οδηγίες της συσκευής για χρόνους ψησίματος.
  5. Συνήθως, η βαφλιέρα κάνει έναν μικρό ήχο και σβήνει ένα φως για να δείξει ότι η βάφλα έχει τελειώσει. Αυτό διαφέρει ανάλογα με τη μάρκα.
  6. Αφαίρεσε τη βάφλα και επανάλαβε με το υπόλοιπο μίγμα
  7. Σέρβιρε ζεστές τις βάφλες με φέτες φράουλας. Αν θέλεις, πρόσθεσε μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή το αγαπημένο σου topping.
Αγαπημένο