Ανοιξιάτικο πρωινό: Βάφλες με φράουλες
Μία υπέροχη και νόστιμη συνταγή για ένα ανοιξιάτικο πρωινό.
06.03.2021
2
'Οι βάφλες είναι ελαφριές και ιδανικές για πρωινό ή brunch. Μπορείς να τις κάνεις πιο υγιεινές από ότι πιστεύεις και να προσθέσεις τα toppings της επιλογής σου. Εδώ θα δεις μια πιο ανοιξιάτικη ιδέα χρησιμοποιώντας φρούτα εποχής όπως οι φράουλες.
Η συνταγή είναι πολύ απλή και κυρίως είναι gluten free σε περίπτωση που έχεις κάποια δυσανεξία. Η μερίδα είναι για 4 άτομα.
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/3 φλιτζάνι νερό
- 1/4 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα
- 1 αυγό μεγάλο
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
- 1 μέτρια μπανάνα, λιωμένη
- 1/2 φλιτζάνι πουρέ φράουλας
- 1/2 φλιτζάνι φράουλες σε φέτες
Οδηγίες:
- Προθέρμανε τη βαφλιέρα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδύασε όλα τα υλικά εκτός από τις φέτες φράουλας και ανακάτεψε καλά.
- Βάλε ελάχιστο λάδι στην βαφλιέρα για να μην κολλήσουν.
- Ακολούθησε τις οδηγίες της συσκευής για χρόνους ψησίματος.
- Συνήθως, η βαφλιέρα κάνει έναν μικρό ήχο και σβήνει ένα φως για να δείξει ότι η βάφλα έχει τελειώσει. Αυτό διαφέρει ανάλογα με τη μάρκα.
- Αφαίρεσε τη βάφλα και επανάλαβε με το υπόλοιπο μίγμα
- Σέρβιρε ζεστές τις βάφλες με φέτες φράουλας. Αν θέλεις, πρόσθεσε μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή το αγαπημένο σου topping.