ΝΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πληκτρολόγησε μια λέξη-κλειδί που σε ενδιαφέρει

AdBlock Detection Block

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπό μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

3 Συνταγές για healthy brunch στο σπίτι

Η αγάπη που έγινε συνήθεια.
2
'
Συνταγές για brunch

Μπορεί να ξεκίνησες διατροφή αλλά να είσαι σίγουρη πως αυτό δεν θα σε σταματήσει από το απολαύσεις το αγαπημένο σου brunch το σαββατοκύριακο. Δες εδώ τις τρεις συνταγές που μπορείς να απολαύσεις χωρίς καθόλου τύψεις!

1.Buddha Bowl  ~10’

YΛΙΚΑ

Υλικά για τη βάση:

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. blueberries, παγωμένα
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1 μπανάνα, παγωμένη
  • 1 κ.γ. βούτυρο αμυγδάλου σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. σπόροι τσία
  • 120 ml. γάλα αμυγδάλου

 

Υλικά για το σερβίρισμα:

  • 3 φράουλες, κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες
  • Μισή μπανάνα, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • Blueberries
  • 3 κ.σ. γκρανόλα
  • Τριμμένη ινδική καρύδα
  • Φύλλα δυόσμου

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Εκτέλεση για τη βάση: Βάζουμε στο multi όλα τα υλικά για τη βάση και τα πολτοποιούμε πάρα πολύ καλά.

2.Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βαθύ μπολ και στη συνέχεια στολίζουμε με τα υλικά για το σερβίρισμα τοποθετώντας τα από πάνω.

 

2.Ομελέτα/Αυγά ποσέ ή ελληνικότατο καγιανά ~20’

Συνδυάστε ιδανικά με κάποιο τυρί και λίγο κοτόπουλο ή γαλοπούλα και σερβιρισμένη με σαλάτα.

ΥΛΙΚΑ

  • 4 αυγά
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • Νερό

 

Για το σερβίρισμα:

  • Φρυγανισμένο ψωμί
  • Μαρούλι
  • Ντοματίνια

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Γεμίζουμε μια μικρή κατσαρόλα με αρκετό νερό και τη βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

2.Μόλις το νερό αρχίζει και κοχλάζει ρίχνουμε το ξύδι και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε το νερό ώστε να δημιουργήσουμε δίνη.

3.Ρίχνουμε ένα αυγό και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά.

4.Στη συνέχεια και πολύ προσεχτικά αφαιρούμε το αυγό με μια τρυπητή κουτάλα και το τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα αυγά.

5.Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί, μαρούλι και ντοματίνια.

3.Healthy pancakes ~ 25’

Αντικαταστήστε τη σοκολάτα, την πολλή ζάχαρη και τους απλούς υδατάνθρακες με εναλλακτικά υλικά όπως αλεύρι βρώμης/ολικής, σιρόπι σφενδάμου και μέλι, φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς.

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

  • 2 αυγά, medium
  • 270 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 6 γρ. σόδα
  • 4 κ.σ. zάχαρη, κρυσταλλική
  • 260 ml γάλα, πλήρες
  • 4 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • Λίγο ελαιόλαδο, για το ψήσιμο

 

Για το σερβίρισμα:

  • Μπανάνα, κομμένη σε πλάγιες φέτες
  • Μέλι
  • Θρυμματισμένα καρύδια

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο πολύ καλά.

2.Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι βρώμης, τη σόδα, το baking powder, το γάλα και τη ζάχαρη.

3.Στη συνέχεια αδειάζουμε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.

4.Τέλος προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως με το υπόλοιπο μείγμα της ζύμης.

5.Έπειτα βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, παίρνουμε λίγο χαρτί κουζίνας και το βρέχουμε με ελαιόλαδο. Αλείφουμε την επιφάνεια του τηγανιού με το χαρτί, παίρνουμε 2 γεμάτες κουταλιές από τη ζύμη και τις αδειάζουμε στο κέντρο του τηγανιού. Με το πίσω μέρος του κουταλιού απλώνουμε το μείγμα και του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.

6.Ψήνουμε το pancake από τη μία πλευρά και όταν δημιουργηθούν μικρές φουσκαλίτσες στο πάνω μέρος του το γυρνάμε από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια μίας σπάτουλας.

7.Μόλις είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλο το μείγμα της ζύμης.

8.Σερβίρουμε ζεστά με ότι υλικά επιθυμούμε
Αγαπημένο